Sinfoniaorkesteri pieksi Pelicansin lippukisassa

Sinfonia Lahti otti selätyksen kiekkokansasta leikkimielisessä haastekilpailussa. Orkesterin ystävät intoutuivat enemmän jääkiekosta kuin Pelicansin kannattajat klassisesta musiikista.

urheilu
Pelicansin valmentaja Kai Suikkanen valvoo harjoituksia
Suikkasen porukka jäi sinfoniaorkesterin jalkoihin.

Sinfonia Lahti ja kiekkojoukkue Lahden Pelicans ovat kisanneet kumpi saa enemmän yleisöään toistensa tapahtumaan. Haastekisan voiton vei kilpailun masinoinut orkesteri.

Kiekkokansa osti viime perjantaina pidettyyn sinfoniakonserttiin reilut sata lippua, mutta Sinfonia Lahden henkilökunnasta ja kausikorttilaisesta yli 200 hankki lipun Pelicans-Kalpa otteluun.

Monelle matka jäähallilta sinfoniakonserttiin ja toisin päin on pitkä, miltei ylitsepääsemätön. Esimerkkinä Sinfonia Lahden Anna Rinta-Rahko.

- En ole koskaan ollut missään jäähallissa, korkeintaan olen katsonut kiekkoa telkkarista. Odotan kyllä innolla peliä, mutta mikä parasta, haastekisassa tuli voitto, kontrabasisti iloitsee.

Alttoviulisti Katariina Ruokonen on sentään joskus käynyt kiekkokaukalon laidalla, mutta edelliskerrasta on vuosia.

- Ihan jännittävää on mennä peliin, varsinkin kun lähdetään näin porukalla. Orkesteria ja jääkiekkojoukkuetta yhdistää joukkuehenki, kummassakaan ei pärjää sooloilemalla, pohtii Ruokonen.

Soittajat ovat yhtä mieltä, että kovaa saa pelata ja taklata, mutta väkivalta mietityttää.

- Tänä syksynä aihe on ollut paljon esillä. Toivottavasti hallissa saadaan nähdä vain urheiluhurmosta eikä nyrkkitappeluita, sanovat soittajanaiset.