Kasakat partioimaan Moskovan kaduille

Kasakat liikkuvat kaduilla ilman hevosia tai perinteisiä miekkojaan. Kasakat ovat viime aikoina elvyttäneet perinteistä kulttuuriaan.

Ulkomaat

Venäjän kasakat ryhtyvät kamppailemaan pikkurikollisuutta vastaan Moskovan kaduilla, kertoo kaupungin edustaja.

Moskovan keskustan Tverskaja alueen apulaisjohtajan Andrei Kuleshovin mukaan kasakoiden kanssa on sovittu, että he auttavat järjestyksen ylläpidossa Kremlin läheisyydessä.

Kasakat partioivat kaduilla perinteisissä tsaarinajan asepuvuissaan, mutta ilman ratsuja tai miekkoja. Kasakat eivät myöskään saa tehdä pidätyksiä, koska he eivät ole poliiseja.

Kuleshovin mukaan kasakoita tarvitaan pääasiassa torjumaan laitonta matkamuisto- ja kukkakauppaa sekä laitonta pysäköintiä Kremlin läheisyydessä.

Ennen vuoden 1917 vallankumousta kasakat muodostivat merkittävän sotilaallisen voiman varsinkin Venäjän eteläosissa. Tsaarien aikaan kasakoilla oli tunnustettu asema omana sosiaalisena ryhmänään.

Kommunistien tultua valtaan kasakat joutuivat sortotoimien kohteeksi ja heidän erityisasemansa poistettiin.

Kasakoiden edustajan mukaan katupartioita tullaan näkemään jo pian. He partioivat kolmen miehen ryhmissä sinisissä univormuissaan.

Kasakkapartioita on aiemmin käytetty Krasnodarin kaupungissa, missä he ovat liikkuneet yhdessä poliisien kanssa.

Viime aikoina kasakat ovat elvyttäneet kulttuuriaan. Perinteiseen kulttuuriin nojaavat kasakat ovat tulleet tunnetuiksi muun muassa homoparaatien ja nykytaiteen näyttelyiden häiritsemisestä.

He ovat myöskin osoittaneet näkyvästi mieltään Pussy Riot -ryhmää vastaan.

Lähteet: AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus