Jäätelöautot häviävät pohjalaismaakunnista

Kylillä ja kaduilla kiertävien jäätelöautojen mainossoittoja ei enää joulun jälkeen kuulu Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Jäätelön kysyntä on lopahtanut, ja Kotijäätelö-yritys lopettaa paljon reittejään useissa eri maakunnissa Suomessa.

jäätelö
Jäätelöauto tiellä.
Heikki Haapalainen / Yle

Kotijäätelö lopettaa toimintansa pohjalaismaakunnissa jouluun mennessä. Jäätelöautot poistuvat katukuvasta myös monessa muussa maakunnassa, sillä jäätelön kysyntä on pudonnut.

Kotijäätelö ei ole päässyt myyntitavoitteisiinsa, ja liiketoiminnan jatkaminen nykyisessä muodossaan ei ole kestävällä pohjalla. Yhtiö etsii kuitenkin vielä ratkaisua, miten toimintaa voitaisiin jatkaa Suomessa.

Osassa maata autot kiertävät ainakin kevääseen saakka

Jäätelöautojen toiminta jatkuu normaalisti näillä näkymin ainakin touko-kesäkuuhun 2013 saakka Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, osassa Pohjois-Karjalaa ja osassa Kainuuta.
** **Hjem-IS Europa on pohjoismainen jäätelöteollisuuskonserni, jonka omistaa sveitsiläinen elintarvikekonserni Nestlé (siirryt toiseen palveluun). Yritys myy jäätelöä jäätelöautoilla (siirryt toiseen palveluun), joita sillä on noin 420 kappaletta. Vuonna 1993 perustettu Suomen Kotijäätelö on Hjem-IS Europan tytäryhtiö