"HIFK:n hallihankkeen aikataulu epärealistinen"

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kokoomuksen Risto Rautava uskoo, ettei HIFK:n uusi halli kohoa vuoteen 2016 mennessä. Rautava kuitenkin kannattaa hanketta.

urheilu
HIFK:n hallihanke Helsinki Garden.
HIFK:n hallihanke Helsinki Garden.Lehtikuva

HIFK toi tiistaina julkisuuteen suunnitelmansa rakentaa uusi jäähalli Kisahallin parkkipaikan paikalle, Mäntymäen kentälle. Halli halutaan käyttöön syksyllä 2016. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan kokoomuksen Risto Rautava epäilee kuitenkin, ettei hallia saada valmiiksi tähän mennessä.

- Aikataulu on haasteellinen, ehkä jopa hieman epärealistinen. Hanke vaatii ensinnäkin kaavamuutoksen alueelle, mikä ei ole yksinkertainen asia. Varmaan pari vuotta pidempään menee.

Rautavan mielestäni paikalle sopii hyvin urheiluun ja liikuntaan liittyvä hanke.

- Nykyisin, kun alue on parkkipaikka, se ei ole arvokkaalle paikalle sen arvoista käyttöä. Jonkinlaista muutosta alue tarvitsee. On hyvä, että on tuotu yksi ajatus kehiin.

Helsinki ei aio antaa tonttia ilmaiseksi, kaupunginhallituksen puheenjohtaja lupaa. Maksu otetaan joko vuokrana tai myyntihintana.

- Tontista otetaan varmaan täysihinta. Se on yksi arvokkaimmista paikoista, Risto Rautava sanoo.

Rauhallisesti eteenpäin

SDP:n tulevan valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki on Rautavan kanssa samaa mieltä, ettei halli ole valmis vuonna 2016. Hänen mielestään kaupungin pitää nyt rauhassa tutustua hankkeeseen.

- Alueelle tulee Pisara-radan asema. Meidän pitäisi ensin varmistaa Pisara-radan rahoitus, ettei se jää vain pääkaupunkiseudun maksettavaksi.

Pajamäki korostaa myös, ettei hänkään suhtaudu hallihankkeeseen negatiivisesti.

- Mukana on kiitettävässä määrin yksityistä rahaa. Nyt pitää katsoa, että mitä se tarkoittaa kaupungille.

Hallin yhteyteen on suunnitteilla hotelli, kauppoja, ravintoloita, kuntosali -ja lääkäripalveluita sekä asuntoja. Hanke maksaa 350-400 miljoonaa euroa. HIFK hankkii kaiken rahoituksen yksityisiltä markkinoilta.