Hyppää sisältöön

Tuomas Holopainen: Avioliitto pilannut monta hyvää seurustelusuhdetta

Yhteistyö Nightwishin tuoreimman solistin kanssa on sujunut loistavasti, sanoo Tuomas Holopainen. Silti bändi katsoo asioita vain elokuuhuun asti, Floor Jansen hoitaa keikat elokuulle saakka, sen jälkeen on tiedossa aikalisä. Imaginaerum-elokuvan saama kritiikki ei vaikuta bändin tekemisiin, vakuuttaa Holopainen.

Joensuun konsertti ei jännitä Tuomas Holopaista. Kuva: YLE / Ari Haimakainen

Hollantilainen Floor Jansen otti nopeasti paikkansa bändin solistina. Media on ylistänyt Jansenia, eikä Tuomas Holopainenkaan sanojaan säästele:

- Kyllä se huikee mimmi on. Hänellä oli alle kaksi vuorokautta opetella meidän setin biisit. Meillä ei ole ollut yksiäkään treenejä kimpassa, kaikki on tehty ns. lennossa. Kyllä hän on hienosti ottanut paikkansa.

- Ensimmäiset kolme keikkaa vedettiin USA:n kiertueella sillä tavalla, että Floor Jansenilla oli pino A-nelosia kädessä, joissa oli laulujen sanat. Sen verran paljon niissä lyriikkaa noissa biiseissä on, että ei niitä yhden lentomatkan aikana opi. Vaan hyvin jengi ymmärsi tilanteen ja otti uuden solistin vastaan. Kolmen eka keikan jälkeen papereita ei enää tarvittu.

Floor Jansenin kanssa on sovittu yhteistyöstä elokuulle saakka. Nightwishilla on edesssä mittavat kiertueet Etelä-Amerikassa, Australiassa, Uudessa Seelanniissa sekä Japanissa. Sen jälkeen on sovittu festarikeikkoja. Tällä hetkellä koko bändi nauttii tekemisesta, vakuuttaa Holopainen.

- On turha miettiä tulevaisuutta liikaa, sillä onhan se niinkin, että "avioliitto on pilannut monta hyvää seurustelusuhdetta". Mitään päätöksiä siitä, jatkaako Floor Jansen meidän kanssa elokuun jälkeen, ei ole.

Tuomas tyytyväinen elokuvaan

Uusi elokuva Imaginaerum on saanut ennakkonäytösten perusteella melkoisesti kritiikkiä osakseen. Tuomas Holopainen on kuitenkin itse tyytyväinen elokuvaan.

David Lynchiä parhaimmillaan tai tekotaiteellista tuubaa

Tuomas Holopainen

- Minä ja bändi ollaan hyvin tyytyväisiä elokuvaan, siitä tuli hyvin bändin näköinen leffa. Se on tosin aika haastava katsojalle, vaatii varmasti pari katsontakertaa.

- Itse en lue leffan arvosteluja, yritän pysyä mahdollisimman kaukana niistä. Mutta selvästi elokuva on jakanut mielipiteet, osa on tuumannut että "Wau, David Lynchiä parhaimmillaan", toiset taas ovat sanoneet että "onpas tekotaiteellista tuubaa". Näin minulle on kerrottu.

- Kun ensimmäisen kerran bändin kanssa nähtiin elokuva syyskuun puolivälissä, niin kyllä meillä karvat nousi pystyyn ja taputtelimme toisiamme, että " kaiken tään viiden vuoden hässäköinnin jälkeen saatiin tällainen aikaiseksi".

Floppaus ei pelota

Nightwish on laittanut Imaginaerium-elokuvan tekoon omaa rahaa 1,3 miljoonaa. Tuomas Holopaista ei pelota, vaikka elokuva ei saisikaan teatterita täyteen.

- Me on aina tehty näitä projekteja jalat maassa ja pää pilvissä. Leffantekoon lähdettiin sillä mielellä, että tästä ei varmaan taloudellista voittoa tule, mutta tehdään homma niin, että keneltäkään ei talo lähde alta.

Tuomas Holopaisella itsellään ei ole minkäänlaisia katsojatavoitteita elokuvalle.

- Solar-filmillä lienee jotain tavoitteita, minä en ole kuullut niistä. Elokuvateattereissa Imaginaerum on nähtävissä 23.11.2012 alkaen.

Matka antoisampi kuin päämäärä

Vaikka uusimman levyn keikkakiertue on pahasti kesken, Tuomas Holopaisen mielessä on tällä hetkellä jo tulevaisuuden musiikit. Hän toistaa kiteeläistaiteilijalle tutun lauseen: "Matka on aina antoisampi ja kiinnostavampi kuin päämäärä". Tuomaksella on jo usemman uuden biisin aihio mielessä.

- Nightwish on minulle elämäntapa, enkä haluakaan päästä siitä eroon.