1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Kuopion Matkailupalvelun liiketoiminta lakkautetaan ensi keväänä

Toiminta siirtynee uuteen perustettavaan osakeyhtiöön, jonka päätehtävänä olisi koko Pohjois-Savon matkailun kehittäminen.

Kuva: Pertti Huotari / Yle

Kuopion Matkailupalvelu Oy:n toiminta on loppusuoralla. Yhtiön hallitus esittää omistajalle eli kaupungille, että nykyinen liiketoiminta lakkautetaan ensi kevään aikana.

Suunnitelmissa on siirtää toiminta uuteen, perustettavaan osakeyhtiöön. Kuopion Matkailupalvelu Oy:stä tulee järjestelyssä kaupungin 100 -prosenttisesti omistama Holding-yhtiö matkailualan yrityksiin. Osakkaiksi haetaan myös muita alueen kuntia sekä yksityisiä tahoja.

Uuden yhtiön päätehtävä on koko Pohjois-Savon matkailumarkkinoinnin kehittäminen ja toteuttaminen etenkin sähköisissä viestintäkanavissa. Yhtiön toimintalogiikka perustuu nykyistä hiotumpaan palveluntuotantoon.

Matkailupalvelun toiminnan uudelleen järjestelyä on mietitty syksyn aikana. Kuopion Matkailupalvelun nykyinen taloudellinen ja toiminnallinen tila ei mahdollista Pohjois-Savon kokonaisvaltaista matkailumarkkinoinnin kehittämistä.

Kuopion Matkailupalvelun tämän vuoden liikevaihdoksi arvioidaan noin 1,5 miljoonaa euroa ja tilikauden tulokseksi ennakoidaan nollatasoa. Matkailupalvelu on tehostanut toimintojaan vuodesta 2010 lähtien. Aiemmin yhtiöllä oli noin 25 työntekijää. Nyt työntekijöitä on vajaa kymmenen. Yhtiön taloutta on viime vuosina rasittanut mm. Rauhalahteen rakennettu perhepelipuisto Hoksopoli.