1. yle.fi
  2. Uutiset

Gazasta vastattiin Israelin ilmaiskuihin

Israelin poliisin mukaan Gazan puolelta on isketty jälleen Israeliin. Palestiinalaisten kostoa pelättiin sen jälkeen, kun Hamas-järjestön sotilaallisen siiven johtaja sai surmansa Israelin ilmaiskussa. YK:n turvallisuusneuvosto pitää hätäkokouksen tilanteesta.

Gazan kaista

Yli 80 rakettia ja kranaattia on laukaistu Gazan puolelta Israeliin, kertoo Israelin poliisi. Keskiviikkona Israel teki kymmeniä ilmaiskuja, joissa kuoli Hamasin korkea-arvoisin sotilasjohtaja Ahmed Jabari. Jabarin surman pelättiin aiheuttavan väkivaltaisia kostotoimia.

Armeija kertoo torjuneensa lähes 30 Gazasta ammuttua rakettia. Israel on varoittanut Gazaa siitä, että se tarkkailee Hamas-järjestön miehiä.

Israelin tekemissä iskuissa on kuollut tähän mennessä ainakin kymmenen ja haavoittunut noin 40. Raketti-iskuissa ei ole loukkaantunut yhtään israelilaista.

Ilmaiskujen jälkeen Gazassa vallitsi jännittynyt ilmapiiri. Tuhannet ihmiset osoittivat mieltään ja vaativat kostoa. Ihmiset ovat levittäytyneet kaduille Gazan ja Israelin rajan molemmilla puolilla.

YK:n turvaneuvosto järjestää hätäkokouksen Gazan ja Israelin entisestään tulehtuneista väleistä Suomen aikaa torstaiaamuna.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi