Metso aikoo vähentää 160 ja lomauttaa 1 570 työntekijää

Metso käynnistää uudet yt-neuvottelut tavoitteenaan vähentää 160 työpaikkaa Suomessa. Lisäksi lomautukset koskisivat 1 570 ihmistä. Metso vähensi vasta tiistaina päättyneissä yt-neuvotteluissaan 536 työntekijää.

talous
Metson logo Fabianinkadulla Helsingissä.
Mikko Stig / Lehtikuva

Metso aikoo vähentää 160 ja lomauttaa 1 570 työntekijää. Vähennettävistä työapaikoista arviolta 120 kohdistuu Metson automaatioliiketoiminnan toimipaikkoihin muun muassa Vantaalla, Tampereella ja Kajaanissa.

Yhtiö suunnittelee myös vähentävänsä 30 työpaikkaa kaivos- ja maarakennusliiketoiminnasta Tampereen valimolla. Henkilöstöpalveluista olisi tarkoitus karsia 10 työpaikkaa eri puolilta Suomea.

Metso tavoittelee vähennyksillä noin kahdeksan miljoonan euron vuosittaisia säästöjä.

Lomautukset iskevät eritoten Tampereelle

Lisäksi yhtiö suunnittelee 1 570 ihmistä koskevia lomautuksia vedoten kysynnän tilapäiseen laskuun.

Yhtiö aikoo lomauttaa kaikkiaan 630 ihmistä automaatioliiketoiminnan toimipaikoissa Vantaalla ja Tampereella. Metso aikoo lomauttaa myös Tampereella kaivos- ja maarakennusliiketoiminnan koko henkilöstönsä eli 610 ihmistä.

Lisäksi yhtiö aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut lomautuksista selluteollisuutta ja voimantuotannon valmistusyksiköissä. Porissa lomautetuksi uhkaa tulla 180 ja Tampereella 150 ihmistä.