Erotettu Natunen: Pekka Perä vahvistamaan vesien hallintaa

Toimitusjohtajan paikalta pois siirretty Harri Natunen ei ole katkera vaan ylpeä siitä, mitä sai aikaan kipsisakka-altaan vuodon jälkihoidossa. Vesistövaikutukset melkein vältettiin, hän sanoo.

Talvivaara
Harri Natunen
Harri NatunenVesa Moilanen / Lehtikuva

Talvivaaran entinen toimitusjohtaja Harri Natunen sanoo Pekka Perän johtoon nousun vahvistavan organisaatiota nimenomaan Sotkamossa.

- Tässä pyritään vahvistamaan kaikki käytettävissä olevat voimavarat Sotkamon päähän, vesien hallintaan ja vuotoon liittyviin jälkitöihin, sekä yleensä vesien hallintaan pitkällä tähtäimellä.

Natunen sanoo Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa, että tämä on se tapa, jolla katsotaan, että Talvivaaran asiaa tulee pitkällä tähtäimellä parhaiten vietyä eteenpäin.

Vaikka vuoto on loppu, vesien hallinta on vaativa urakka, hän toteaa.

Toimitusjohtajan paikalta pois siirretty Natunen sanoo, että hän on ylpeä siitä, mitä hän on porukan kanssa saanut aikaan vuodon jälkihoidossa.

- Vähästä jäi kiinni, että olisi vältytty vaikutuksilta vesistössä.

Natunen sanoo, että hänellä on hyvä mieli siitä, mitä on antanut Talvivaaralle tähän mennessä toimitusjohtajana. Edelleen hän lupaa ponnistella yrityksen hyväksi.

Natunen sanoo siirtyvänsä tiedotteessa mainittuihin johtotehtäviin, joita ei ala luetella.

Natunen ei usko kaivosalan kriisiin; sen sijaan kaivosten valvonta varmasti muuttuu nykyistä määrätietoisemmaksi, hän arvelee. Talvivaaran rahatilannetta hän ei kommentoi.