Älä kääräise hajuvesipulloa postipakettiin

Moni ei tule ajatelleeksi, ettei postipakettiin saa laittaa esimerkiksi kaikkea kosmetiikkaa. Ulkomaille menevissä paketeissa rajoitukset ovat kotimaata tiukemmat.

ilmiöt
Paketteja kulkee hihnoja pitkin Postin lajittelukeskuksessa.
Postipakettiin ei saa laittaa aineita, joista voi olla vaaraa postin heniklökunnalle.Yle

Postipakettiin ei saa kääräistä mitä vaan. Kiellettyjen postitettavien listalla ovat tietenkin selvät räjähteet kuten ilotulitusvälineet, mutta myös esimerkiksi hajuvedet.

-Kiellettyjen postitettavien listalle kuuluvat aineet, jotka voivat uhata postin henkilökunnan tai lentoliikenteen turvallisuutta, kertoo turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Markku Rajamäki.

Näiitä kiellettyjä aineita ovat räjähteet sekä palavat kaasut ja nesteet. Listalla on myös paljon kosmetiikkaa.

- Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että kaikkea kosmetiikkaa ei saa postittaa. Postipakettiin ei saa laittaa esimerkiksi hajuvesiä, kynsilakkaa tai hiuslakkaa.

Verkkokaupassa eri säännöt

Verkkokaupasta ostettua kosmetiikkaa kulkee kuitenkin runsaasti postitse.

- Ero on siinä, että tiedämme, mitä yrittäjän paketissa tulee ja voimme yhdessä sopia sen lähettämis- ja käsittelytavasta. Kuluttajan lähettämän paketin sisällöstä emme voi tietää postisalaisuuden vuoksi.

Ulkomaille lähetettävän paketin sisältörajoitukset ovat kotimaan pakettia tiukemmat.

- Ilmaliikenteen määräyksien mukaan ulkomaille ei voi lähettää esimerkiksi älypuhelinta.

Mikäli postitettava paketti rikkoutuu postin käsittelyssä ja sieltä paljastuu kielletty aine, pakettia ei toimiteta perille.