1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hyvä Joulumieli -keräys tukee lapsiperheitä

Hyvä Joulumieli –keräys on järjestetty joka vuosi vuodesta 1997 lähtien, eli jouluruokaan tarkoitettuja lahjakortteja on jaettu jo yli 120 000 perheelle.

Hyvä Joulumieli –keräys vähävaraisten lapsiperheiden tueksi käynnistyy tänään perjantaina. Keräys on Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteinen keräys, joka toteutetaan yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen, Yle Radio Vegan ja Keskon kanssa.

Keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan 70 euron arvoisia lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita joulun alla.

Lahjakortin voi saada lapsiperhe, jossa on vaikea taloudellinen tilanne johtuen esimerkiksi yksinhuoltajuudesta, pitkäaikaistyöttömyydestä, vanhempien pätkätöistä, sairaudesta, vammaisuudesta tai kriisitilanteesta.

Punaisen Ristin osastot ja MLL:n yhdistykset valitsevat apua tarvitsevat perheet. Yhdistykset tekevät tarvittaessa yhteistyötä seurakuntien, neuvoloiden ja sosiaalitoimen kanssa.

Vuodesta 1997 järjestettyyn joulukeräykseen on joka vuosi lahjoitettu edellistä vuotta enemmän rahaa. Tänäkin vuonna keräystavoitetta on nostettu ja ruokalahjakortteja jaetaan entistä enemmän. Tänä vuonna lahjakortteja jaetaan 18 000, keräystavoite on siis 1 260 000 euroa.