Fennovoima: Ydinvoimalahanke etenee aikataulussa

Fennovoima jatkaa Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen valmistelua vanhojen nuottien mukaan. Yhtiö vakuuttaa, ettei alun perin ydinvoimaosaajana mukaan otetun energiayhtiö E.ONin lähtö omistajapohjasta heikennä sen ydinvoimatietämystä.

talous
Fennovoiman logo yhtiön Pyhäjoen paikallistoimiston ikkunassa.
Risto Degerman / Yle

Fennovoiman rakentamisjohtaja Timo Kallio vakuutti tänään Oulussa järjestetyssä suurhankeseminaarissa, ettei yhtiö ole muuttanut sen enempää suunnitelmia kuin aikataulujakaan.

Yhtiö vakuuttaa myös, ettei sen omistajapohjan järjestelyillä ole ollut vaikutuksia Pyhäjoen ydinvoimalan valmisteluun.

Viestintäjohtaja Maira Kettunen muistuttaa, että yhtiön omistuksesta päättävät omistajat eikä yhtiöllä itsellä ole asiasta mitään sanottavaa.

Oulussa järjestetyssä Oulun Kauppakamarin suurhanke seminaarissa Kettunen myös kieltäytyi kommentoimasta millään tavalla julkisuudessa esiintyneitä pohdintoja siitä, että esimerkiksi ranskalainen Areva tai japanilainen Hitachi olisivat ilmaisseet kiinnostustaan Fennovoimaan.

EO.Nin ydinvoimaosaaminen poistumassa

Fennovoima on kasvattanut omaa osaamistaan, ja kyllä Fennovoimassa osaamista riittää.

Timo Kallio

Fennovoima on useassa yhteydessä korostanut omassa markkinoinnissaan sitä, että sen ydinvoimaosaamisen takuuna on EO.Nin suuri omistusosuus. EO.N on kuitenkin ilmoittanut vetäytyvänsä Suomestakevääseen 2013 mennessä, jolloin se samalla luopuu myös Fennovoiman osakkuudesta.

Fennovoiman tekninen johtaja Timo Kallio vakuuttaa, ettei omistusjärjestelyillä ole ollut vaikutuksia yhtiön toimintaan ja suunnitelmiin.

Työt Hanhikivellä ja Helsingin pääkonttorissa jatkuvat. Tällä hetkellä työn alla ovat reaktoritarjousten lisäksi kesän ja syksyn maaperä- ja vesinäytteiden analyysi sekä rakentamislupa-asioiden valmistelu.

- Kun itse tulin yhtiöön, E.ON oli mukana ja meitä oli viisi henkilöä. Nyt meitä on 80 henkeä Fennovoiman palkkalistoilla ja siitä kolme on tällä hetkellä eonilaisia, kertoo Kallio.

- Eli kyllä Fennovoima on kasvattanut omaa osaamistaan, ja kyllä Fennovoimassa osaamista riittää, vakuuttaa Timo Kallio.