Lastensairaalan remontti alkaa maaliskuussa

Sisäilmaongelmista kärsineessä sairaalassa uusitaan muun muassa julkisivut, ikkunat ja matot. Osastonhoitajan mukaan väliaikaisissa tiloissa on toistaiseksi pärjätty ahtaudesta huolimatta.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Lastentautien vuodeoasto.

Carean lastensairaalan remontti alkaa näillä näkymin ensi maaliskuussa. Kymenlaakson keskussairaalan yhteydessä sijaitseva lastensairaala on kärsinyt sisäilmaongelmista.

Carean kiinteistöyhtiö Kastekin toimitusjohtajan Timo Laineen mukaan remontin suunnittelu on kestänyt ennakoitua pidempään, koska ulkoseinien eristemateriaalista ei ole päästy yksimielisyyteen rakennusvalvonnan kanssa. Laine uskoo, että urakkakilpailutus saadaan päätökseen helmikuussa.

Runsaat kaksi miljoonaa euroa maksava remontti kestää vähintään puoli vuotta. Sairaalassa uusitaan julkisivut, ikkunat, matot sekä ulkoseinien eristeet.

Esimerkiksi vastasyntyneiden teho-osasto ja lastentautien vuodeosasto ovat jo muuttaneet väliaikaisiin tiloihin. Lastentautien poliklinikka sekä lasten neurologian poliklinikka ja vuodeosasto siirtyvät väistötiloihin vielä tänä vuonna. Neurologia on siirtymässä lähiaikoina vanhoihin työterveyden tiloihin sairaalan C-taloon.

Osastonhoitaja Nina Parosen mukaan tilojen ahtaudesta huolimatta arki on sujunut hyvin väliaikaisissa tiloissa keskussairaalassa synnytysosaston ja naistentautien osaston yhteydessä.

- Muutto oli henkilökunnan kannalta stressaavaa aikaa, mutta olemme selviytyneet ihan hyvin, Paronen kertoo.