Ravintolapäivä kolkuttelee jälleen ennätyksiä

Suuren suosion saavuttanut ravintolapäivä järjestetään huomenna seitsemättä kertaa. Suomalainen keksintö leviää jo maailmalle.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Pop-up restaurant B-Smokery.
Pop-up ravintola B-Smokery tarjoaa possunkylkeä ja häränrintaa Hernesaarenrannassa.YLE

Lyhyessä ajassa suureksi ilmiöksi noussut ravintolapäivä avaa huomenna noin 700 pop-up ravintolaa. Ravintolapäivän suosion salaisuus on hyvä idea joka vetoaa hyvin monentyyppisiin ihmisiin.

- Tähän voi osallistua kaksikymppinen punavuorelainen anarkofeministi yhtä hyvin kuin viisikymppinen eiralainen kokoomusaktiivi, sanoo ravintolapäivän perustajiin kuuluva Antti Tuomola.

Tuomola kertoo huomanneensa, että ravintolan perustaminen on yllättävän yleinen haave, ja ravintolapäivänä kuka tahansa voi leikkiä ravintolanpitäjää.

Lapsi lähtee maailmalle

Tällä hetkellä Tuomolan porukka keskittyy levittämään ilmiötä kansainvälisesti, koska Suomessa tapahtuma laajenee omalla painollaan.

- Lauantaina kansainvälisiä toimittajia on tulossa Suomeen useita, muun muassa Saksan suurimman päivälehden toimittaja, Tuomola kertoo.

Keskieuroopassa avataan Tuomalan mukaan ravintolapäivänä vähintäänkin kymmeniä pop up -ravintoloita.

- Ainahan sitä on huolissaan kun lapsi lähtee maailmalle, mutta samalla se on hirveän hauskaa. Päästän ravintolapäivän luottavaisena Suomen ulkopuolelle.