1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pysäköinti

Kaupungin työntekijöiden parkkimaksut hiertävät Kuopiossa

Kaupungille on tullut useita palautteita ensi vuoden alussa maksulliseksi muuttuvasta pysäköinnistä.

Kuva: YLE / Antti Karhunen

Kuopion kaupungin työntekijöiden pysäköinnin muuttuminen maksulliseksi hiertää edelleen. Kaupungille on tullut useita palautteita ensi vuoden alussa maksulliseksi muuttuvasta pysäköinnistä. Tulleiden palautteiden perusteella on pyritty ratkomaan käytännön ongelmia.

Kaupunki perii lämmitystolpista ja hallipaikoista maksun kattaakseen sähköstä ja paikkojen ylläpidosta aiheutuvia kustannuksia. Valtuusto-virastotalon hallipaikka maksaa työntekijälle 300 euroa vuodessa ja lämmitystolpan käyttö kaupungin yksiköiden pihassa 120 euroa vuodessa.

Kylmiä pysäköintipaikkoja henkilökunta saa käyttää edelleen ilmaiseksi. Kaupungin lakimiehen Mika Mäkäräisen mukaan käytännön ongelmista on mahdollisuus sopia toimipaikkakohtaisesti.

Muutoksen tavoitteena on saada pysäköintipaikat paremmin käyttöön sekä myös osaltaan edistää henkilökunnan siirtymistä julkisen liikenteen käyttäjiksi. Kuopion kaupungilla on lämmitettyjä pysäköintitolppia noin 1500 kappaletta kaupungin eri toimipisteissä.

Pysäköintiluvan on lunastanut ennakkoon vajaa sata työntekijää. Pysäköintilupa oikeuttaa lämmitystolpan käyttöön myös kaupungin eri toimipisteissä, jos työtehtävät vaativat liikkumista.

Hallinto-oikeus on todennut kaupungin hallituksen päätöksen lailliseksi jo aiemmin. Kaupungilla on oikeus periä maksu pysäköinnistä. Vuoden 2013 alussa voimaan tuleva maksullinen pysäköinti tulee koskemaan kuntaliitoksen myötä nykyisiä Nilsiän kunnan työntekijöitä.