1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Nuoret miehet kauneushoitojen etulinjassa

Pimeä marraskuu on erilaisten kauneushoitojen sesonkiaikaa. Erityisesti nuoret miehet ovat löytäneet kauneushoitolat.

ilmiöt
Kosmetologi Leena Paulus hoitaa Tapani Siivolan ihoa.
YLE / Minna Rosvall

Miesten määrä kauneushoitoloiden asiakkaina on lisääntynyt. Erityiset nuoret miehet ovat rohkeita aloittamaan esimerkiksi iho-ongelmien hoitamisen ajoissa.

- Miehet ovat kiinnostuneita hoidoista ja tuotteista. He jäävät koukkuun erilaisiin, useimmiten koneellisiin kauneushoitoihin sekä esimerkiksi jalkahoitoihin.

Oululainen kauneusalan yrittäjä Sari Asmundi kertoo, että jo yksi hoitokerta tuo tuloksia ja hyvän mielen. Säännöllisyys on kuitenkin tärkeää myös ihon- ja hiustenhoidossa.

- Miehet eivät enää arastele värjätä ja hoitaa hiuksiaan. He myös tykkäävät siistiyttää kulmakarvansa tai värjäyttää ripsensä. Ei tarvitse todellakaan olla metroseksuaali pitääkseen itsestään huolta.

Veitsetön kohotushoito kiehtoo

Marras-joulukuu on hemmotteluhoitojen sesonkiaikaa. Lahjakortit löytävät tiensä pukinkonttiin.

Ei tarvitse todellakaan olla metroseksuaali pitääkseen itsestään huolta.

Erityisesti veitsettömät kohotushoidot ja luonnonkosmetiikka houkuttelevat asiakkaita. Sari Asmundi muistuttaa, että hoitojakin tärkeämpää on kasvojen ja koko kohon ihon kuoriminen säännöllisesti.

- Kannattaa hankkia ammattilaiselta oikeanlaiset hoitotuotteet. Vääränlaisilla tuotteilla ihon kunto voi heikentyä.

Kauneushoitoloiden hinnat vaihtelevat. Edullisimpia ovat perushoidot. Asmundin mukaan 60-70 euron hintainen hoito on hintansä arvoinen. Osa asiakkaista jättää esimerkiksi lomamatkoja tekemättä, ja sijoittaa rahat itsensä hoitamiseen. Marras-joulukuun jälkeen seuraava suuri sesonki kauneushoitoloissa on kevät.

- Ennen kevätauringon heräämistä on tärkeää ulkoilla, syödä terveellisesti ja nukkua riittävästi.

Lue seuraavaksi