1. yle.fi
  2. Uutiset

Vacon avasi New Yorkin pörssin

Vaasalainen Vacon sai kunnian aloittaa ja lopettaa osakkeiden kaupankäynnin New Yorkissa torstaina. Seremonia levisi lukuisille kansainvälisille televisiokanaville.

talous
New Yorkin pörssi.
New Yorkin pörssi.Peter Foley / EPA

Taajuusmuuttajavalmistaja Vacon sai kunnian avata New Yorkin pörssin torstaina. Vacon soitti kelloa, jonka soitto aloittaa ja lopettaa osakkeiden kaupankäynnin New Yorkissa.

Vierailu juhlistaa Vaconin 20-vuotista taivalta kansainvälisessä taajuusmuuttajaliiketoiminnassa. Kellonsoittoseremoniassa Vaconia edustivat muun muassa toimitusjohtaja Vesa Laisi ja Vaconin Yhdysvaltain tytäryhtiön toimitusjohtaja Tom Doring.

- Vacon on 20 vuodessa muuttunut todella kansainväliseksi yhtiöksi. Yhtiöllä on myyntiyhtiöt 27 maassa ja tuotantoa kolmessa maanosassa, muun muassa Yhdysvalloissa, Vesa Laisi kertoo.

- Taajuusmuuttajat ovat yksi parhaimpia tuotteita parantamaan energiatehokkuutta teollisuudessa ja yhdyskuntatekniikassa. On arvioitu, että taajuusmuuttajilla varustetuilla energiatehokkailla sähkömoottoreilla voitaisiin leikata noin kymmenen prosenttia maailman energiankulutuksesta. Mielestäni Vaconilla on erinomaiset edellytykset kasvaa tulevaisuudessa, varsinkin kun taajuusmuuttajalle ei ole olemassa eikä näköpiirissä ole kilpailevaa tai korvaavaa teknistä ratkaisua, sanoo Vaconin toimitusjohtaja Vesa Laisi.

New Yorkin pörssin kellojensoittotapahtuma televisioidaan suorana lähetyksenä kansainvälisillä uutiskanavilla, ja seremonia kellonsoittajineen näkyy myös isolla valotaululla New Yorkin Times Squarella.

Lue seuraavaksi