Raketti mereen Tel Avivin liepeillä

Tel Avivissa on kuultu räjähdysääniä. Poliisin mukaan raketti syöksyi jälleen mereen. Saksan liittokansleri Angela Merkel vetoaa Egyptiin, jotta Hamas lopettaisi iskujen tekemisen. Egyptin presidentti Mohamed Mursi lupaa, ettei Egypti jätä Gazaa yksin.

Gazan kaista

Israelin Tel Avivissa paikalla olleet kertovat kaupungissa kuuluneen räjähdyksen ääniä. Ihmisiä on varoitettu mahdollisesta raketti-iskusta hälytyssireeneillä. Hamasin aseellinen siipi kertoo ampuneensa raketin.

Poliisi on kertonut raketin laskeutuneen mereen. Myös eilen Gazasta ammuttu raketti syöksyi mereen kaupungin edustalla.

Israel on tehnyt uusia ilmaiskuja Gazaan perjantaiaamun aikana.

Egyptin presidentti Mohamed Mursi on kuvaillut Israelin iskuja Gazaan räikeiksi hyökkäyksiksi ihmisyyttä vastaan. Kolmen päivän levottomuuksissa on kuollut ainakin 22 palestiinalaista. Heistä kymmenen on siviilejä. Israelilaisia on kuollut kolme.

Egypti ei jätä Gazaa yksin.

Mohamed Mursi

- Egypti ei jätä Gazaa yksin, Mursi on sanonut Egyptin uutistoimisto Menan mukaan. Mursi on puhunut muslimien perjantairukousten jälkeen Kairossa.

Egyptin pääministeri Hisham Kandil vieraili Gazassa tänään perjantaina.

Merkel: Vastuu on Hamasin

Saksan liittokansleri Angela Merkel on kertonut olevansa hyvin huolestunut tilanteesta. Hän toivoo Hamasin lopettavan heti rakettien ampumisen Gazasta Israeliin.

- Hamas on vastuussa väkivallan puhkeamisesta, Merkelin tiedottaja Georg Streiter sanoi.

Merkel on myös vedonnut Egyptiin, jotta se käyttäisi vaikutusvaltaansa, joka sillä on Hamasiin. Myös Ranskan presidentti Francois Hollande on ilmaissut huolensa.

Tuhannet Länsirannan palestiinalaiset ovat osoittaneet tänään mieltään Israelia vastaan. Ramallahissa kokoontui yli tuhat ihmistä, jotka huusivat islamistista Hamasia kannattavia iskulauseita. Nablusissa mielenosoittajia oli yli 3 000. Ihmiset kantoivat myös Hamas-johtaja Ahmed Jabarin kuvia. Tämä sai surmansa Israelin keskiviikkoisessa ilmaiskussa Gazan kaupungissa.

Lähteet: Reuters, AFP