1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pysäköintialueet

Pysäköintitalo tuo kaivattua parkkitilaa

Etelä-Karjalan keskussairaalan taakse on valmistunut pysäköintitalo. Sairaalan henkilökunta on ottanut uudet parkkipaikat innolla vastaan. Pysäköintitalossa on reilut 800 autopaikkaa.

Kuva: Yle

Kahilanniemen ja sairaala-alueen pysäköintiongelmat Lappeenrannassa ratkesivat kertaheitolla. Yhteensä alueella on nyt 1400 pysäköintiapaikkaa, mukaan laskien toimistotalo Ruorin ja keskussairaalan piha-alueen pysäköintipaikat, kertoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin tekninen johtaja Juhani Ahokas.

Pysäköintitalo on tarkoitettu sekä asiakkaiden lyhytaikaiseen pysäköintiin että henkilökunnan pysäköintiin. Pysäköinti on maksullista. Lyhytaikainen pysäköinti voidaan maksaa joko puhelimella, kortilla tai kolikoilla. Hallissa on 670 katettua autopaikkaa ja katolla noin 140 paikkaa.

Sairaalan henkilökunta on ottanut tyytyväisenä autopaikat vastaan. Ahokkaan mukaan noin 500 paikkaa on jo vuokrattu. Henkilökunta maksaa kuukaudessa lämmityspaikasta 30 euroa lämmityskaudella ja muista paikoista 15 euroa. Lyhytaikainen asiakaspysäköinti maksaa euron tunnilta

- Pitkäaikainen asiakaspysäköinti voidaan neuvotella erikseen. Hinnat ovat kilpailukykyiset, kun verrataan maan muihin pysäköintitaloihin, sanoo tyytyväinen Ahokas.

Pysäköintitalo maksoi reilut 10 miljoonaa euroa. Joulukuun alkuun asti pysäköinti on ilmaista.