Jesse Kaikurannan pää ei pysy menestyksen tahdissa

Laulaja Jesse Kaikurannan läpilyönti Suomen kirkkaimmalle tähtitaivaalle on tapahtunut huikeaa tahtia. Kokeneen muusikon pää raahustaa menestyksen perässä, mutta mies nauttii täysin sydämin musiikin tekemisestä.

Kuva: Yle / Iina Kluukeri

Voice of Finland -laulukilpailun neljän parhaan joukkoon yltänyt Jesse Kaikuranta kosketti kuulijoitaan herkillä tulkinnoillaan, osoituksena tästä marraskuun alussa julkaistu debyyttialbumi Vie mut kotiin ylsi ensimmäisellä listaviikolla Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Levy on jo ylittänyt platinalevyn rajan eli sitä on myyty yli 20 000 kappaletta.

- Pää raahustaa perässä. Menestystä ei saa liikaa miettiä, ei saa jäädä kiinni noihin juttuihin. On helpompaa antaa asioiden vain tapahtua. Hyvällä flow'lla tässä mennään eteenpäin.

Uudelleen henkiin herätetty Syksyn sävel -kilpailu on Kaikurannan seuraava isompi koitos, sitäkään hän ei ole liikaa miettinyt. Kilpailukappaleena on Järjetön rakkaus.

- En ole ajatellutkaan, että siellä voisi jotain voittaa. On vain kivaa päästä esiintymään hienossa seurassa ja päästä laulamaan muiden muusikoiden kanssa hyväntekeväisyystapahtumassa.

Vaikka menestys tulikin Kaikurannalle nopeasti, on 30-vuotias laulunopettaja tehnyt paljon töitä sen eteen. Ja töitä tehneenä sen tuloksista osaa nauttia.

- Tämä tuntuu tosi hyvältä, vaikka aikamoista pyöritystä tämä on ollut. Kiertue ja keikat ovat minulle tärkeimpiä, sanoi Kaikuranta valmistautuessaan esiintymään Lahden Sibeliustalossa.