Ylen toimittaja Länsirannalta: Monet palestiinalaiset kannattavat yhä rauhanneuvotteluja

Länsirannan Ramallahissa arviolta tuhat mielenosoittajaa marssi Israelia vastaan. Osa vaati kostoa ja kehotti palestiinalaistaistelijoita kiihdyttämään rakettitulta.

Gazan kaista

Länsirannan palestiinalaisalueella Ramallahissa marssittiin tänään lauantaina Israelia vastaan. Paikalla olleen Ylen toimittajan Tapani Hannikaisen mukaan arviolta noin tuhat lippuja heiluttavaa palestiinalaista lähti marssille Ramallahin keskusaukiolta.

Marssijat ylistivät vastarintaa Israelia vastaan ja vaativat palestiinalaisilta yhtenäisyyttä. Osa vaati kostoa Israelille, ja kehotti palestiinalaistaistelijoita kiihdyttämään rakettitulta.

Mielenosoituksessa kuultiin myös maltillisempia äänenpainoja. Moni sanoi Palestiinan kansan olevan rauhan kannalla ja toivoi yhä todellisten rauhanneuvottelujen aloittamista. Yleinen käsitys oli, että hyökkäys Gazaan on rikollista toimintaa, ja että palestiinalaisalueiden miehityksen tulisi loppua.

- (Israelin) pääministeri Netanjahu käyttää palestiinalaisten verta oman vaalikampanjansa hyväksi. Hän aloitti kauhean sodan palestiinalaisia vastaan ja surmauttaa nyt siviilejä. Gazan sota on Netanjahulle korvike, sillä hän ei voi tehdä haluamaansa iskua Iraniin, Mustafa Barghouti, palestiinalaisparlamentin edustaja ja Palestiinan vapautusjärjestön johtajiston jäsen, päättelee.