Gazan iskut jatkuvat - televisiotalot tuhottiin

Gazan konflikti on jatkunut yöllä hellittämättä. Israel toivoo saavansa palestiinalaisten raketit tuhottua. Palestiinalaiset eivät ampuneet raketteja yön aikana.

Gazan kaista
Lähikuva räjähtävästä rakennuksesta.
Hamasin televisioyhtiön Al Qudsin televisiotalo sai osuman. Ainakin kuusi journalistia loukkaantui iskussa.Mohammed Abed / AFP
Ilmaiskun seurauksena nouseva savupilvi.

Israelin asevoimat ovat jatkaneet iskujaan Gazassa sijaitseviin kohteisiin sunnuntain vastaisen yön aikana. Israelin armeijan mukaan Gazasta ei kuitenkaan ole ammuttu raketteja Israelin puolelle lauantai-illan kello 21 jälkeen. Aamulla Gazasta ammuttiin jälleen kaksi rakettia.

Israel teki yöllä merkittävimmän hyökkäyksensä Gazan kaupungin keskustassa sijaitsevaan tornitaloon, jossa sijaitsi useiden mediayritysten toimitiloja. Talossa toimi Al Quds -televisioyhtiö, mutta sitä käyttivät myös ainakin saksalainen ARD, italialainen RAI sekä Kuwaitin televisio. Muutamaa tuntia myöhemmin tuhottiin toinen rakennus, jossa majaa piti al Aqsa -televisiokanava.

Iskujen kohteista on vaikea saada tarkkaa tietoa. Uutistoimistojen havaintojen mukaan Israelin ilmaiskujen kohteena on ollut mm. asuintalo Gazan pohjoisosassa, turvallisuusjoukkojen päämaja sekä eteläosassa olevat salakuljetustunnelit.

Israelin armeijan mukaan palestiinalaiset militantit säilyttävät rakettejaan asuintaloissa ja ovat ampuneet niitä asutuksen keskeltä.

Israelin televisio kertoo, että yön aikana on tehty kaikkiaan 180 ilmahyökkäystä Gazaan. Israel on ampunut Gazaan myös laivatykeillä.

Gazan terveysviranomaisten mukaan konfliktissa on tähän mennessä saanut surmansa 48 palestiinalaista. Loukkantuneita on noin 450. Israelilaisia on kuollut kolme.

Lauantaina ammuttiin Gazasta useita raketteja Israeliin. Yksi niistä oli matkalla kohti Tel Avivia, mutta ohjuspuolustusjärjestelmä Iron Dome tuhosi sen. Israelin asevoimien mukaan Iron Dome on tuhonnut 88 prosenttia kohteistaan.

Lähteet: AFP, AP, Yle Uutiset