Israel mittavan kyberhyökkäyksen kohteena

Kyberhyökkäykset alkoivat sen jälkeen, kun Israel aloitti ilmahyökkäyksen Gazaan viime viikon keskiviikkona.

Gazan kaista

Israelin valtiovarainministeri Yuval Steinitz kertoi, että hallitus on joutunut käymään sotaa myös toisella rintamalla kyberhyökkäysten torjumiseksi. Steinitzin mukaan Israelin hallituksen internet-sivuille olisi kohdistunut yli 44 miljoonaa hyökkäystä viime keskiviikon jälkeen, jolloin Israel aloitti ilmaiskut Gazan kaistaleelle.

Ministeri kertoi, että kaikki internethyökkäykset onnistuttiin torjumaan yhtä lukuun ottamatta, jonka seurauksena yksi sivusto kaatui 6-7 minuutiksi. Steinitz ei kommentoinut sitä, kuka tai ketkä ovat hyökkäysten takana.

Lauantaina Anonymous-hakkeriryhmä sanoi kaataneensa tai poistaneensa kymmeniä Israelin valtion ja pankkien netissä sijaitsevia tietokantoja protestiksi ilmahyökkäystä vastaan.

- Israelin julkisuudessa lausuttu uhkaus katkaista Gazasta kaikki telekommunikaatioyhteydet meni liian pitkälle, ryhmä sanoi julkaisemassaan lausunnossa.

Asiantuntijoiden mukaan Israel kohtaa säännöllisesti kyberhyökkäyksiä ja on siksi hyvin valmistautunut viime päivien kaltaisiin massiivisiin hyökkäyksiin.

Lähteet: Reuters, AFP