Etta kohtaa Stroitel Minskin keskiviikkona Oulussa

Etta kohtaa lentopallon Challenge Cupissa keskiviikkona Stroitel Minskin Oulun Urheilutalolla. Ottelusarjan ensimmäisen osan voitti kotikentällään selkeästi Minsk.

urheilu
Etta tuulettaa
Yle

Minskin joukkue saapui Ouluun jo maanantaina illansuussa. Islannista ja Ruotsista tulevat tuomarit saapuivat tiistaina. Urheilutalon hallin muutostyöt alkoivat myös tiistaina. Halliin asennettiin muun muassa uusi taraflex-matto ja rakennettiin tietoliikenneyhteydet. Tiistaina illalla oli joukkueiden ensimmäiset harjoitukset sekä protokollaan liittyvät palaverit ja tarkistukset.

Oululaisilla tappio alla

Ensimmäisessä osaottelussa Stroitel Minsk näytti kovuutensa passari Yannick Bazinin johdolla. Bazin muistetaan Ranskan maajoukkueen passarina kun Ranska voitti EM-hopeaa vuonna 2009.

Päävastuun hyökkäyksistä kantoivat Valko-Venäjän maajoukkuemiehet Andrei Radziuk ja Siarhei Akulich. Tarvittavaa lyöntivoimaa löytyy vielä Kuuban maajoukkuehakkuri Cardonell Hernandeziltä.

Tappiosta huolimatta Ettan valmentaja Olli Kuoksa oli luottavainen jatkoon pääsystä. Minskiläisten vastaanotto ei vakuuttanut ja siihen saumaan Etta aikoo keskiviikkona iskeä.

Europeleissä jälkimmäisellä pelillä on suuri merkitys. Voittojen mennessä tasan, pelataan heti perään erä 15:een pisteeseen. Erän voittaja menee jatkoon.