Sukupuuttoon kuollut davidinhirvi liikkuu Varsinais-Suomessa

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto julisti neljä vuotta sitten davidinhirven hävinneeksi luonnosta. Sukupuuttoon julistaminen taisi olla ennenaikainen, sillä Liedon metsissä on elänyt sunnuntaista alkaen ainakin yksi davidinhirvi.

luonto
Zoolandiasta karannut davidinhirvi kuvattiin sunnuntaina Liedossa Rauhankylän liittymän lähellä.
Zoolandiasta karannut davidinhirvi kuvattiin sunnuntaina Liedossa Rauhankylän liittymän lähellä.Urpo Lehtimäki

Zoolandian eläintarhassa Liedossa oli vielä sunnuntaiaamuna yhdeksän davidinhirveä. Iltapäivällä niitä oli enää kahdeksan. Yksi oli ottanut ritolat.

- Ilmeisesti yksi hirvistä oli syystä tai toisesta hypännyt aitauksen yli ja lähtenyt karkuteille, kertoo Zoolandian eläintarhan yksi omistajista Katri Vilo.

Portti on auki

Nyt karkuteille poistunut hirviuros oli syntynyt eläintarhassa nelisen vuotta sitten. Zoolandiassa luotetaan kuitenkin siihen, että hirvi palaa takaisin muina miehinä eikä sitä ole lähdetty varsinaisesti etsimään.

Toivomme, että se palaa takaisin

Katri Vilo

- Olemme jättäneet tarhan yhden portin auki ja toivomme, että se palaa takaisin, Katri Vilo sanoo.

Zoolandia on saanut karanneesta hirvestä useita yhteydenottoja ihmisiltä. Kaikki havainnot kertovat siitä, että karkulainen pyörii Liedossa, joko pelloilla tai metsissä lähellä eläintarhan aluetta eikä ole lähtenyt sen kauemmas.

Karkulainen pärjää ulkosalla

Katri Vilo ei ole huolissaan hirven puolesta, vaikka lumi ja talvi tulisivatkin Varsinais-Suomeen.

- Tähän mennessä ne ovat pärjänneet talvet ihan hyvin ulkosalla tarhassa, joten eiköhän se pärjää ulkosalla vapaanakin, jos vain saa ruokaa jostain hankituksi.