Moody's laski Ranskan luottoluokitusta

Luottoluokittaja Standard & Poor's laski Ranskan luottoluokitusta jo tammikuussa. Ranskan valtiovarainministerin mukaan lasku johtuu aiemman oikeistohallituksen tekemistä päätöksistä.

Ulkomaat

Luottoluokittaja Moody's on laskenut Ranskan luottoluokitusta yhdellä pykälällä luokkaan Aa1 negatiivisin näkymin. Negatiiviset näkymät tarkoittavat, että uusi luottoluokituksen lasku on mahdollinen keskipitkällä aikavälillä.

Moody's oli jo toinen kolmesta suuresta luottoluokittajasta, joka laski Ranskan luottoluokitusta. Aiemmin myös Standard & Poor's tiputti Ranskan pois parhaimmasta eli AAA-luokituksesta.

Luottoluokittaja Fitch puolestaan luokittelee Ranskan yhä kolmen A:n maaksi.

Ranskan valtiovarainministeri Pierre Moscovici sanoi uutistoimisto AFP:lle, että luokituksen lasku on seurausta nykyistä sosialistihallitusta edeltäneen oikeistohallituksen tekemistä päätöksistä. Moscovicin mukaan luokituksen lasku tarkoittaa, että presidentti Francois Hollanden hallituksen on pantava jo ilmoitetut uudistukset pikaisesti täytäntöön.

Moody's sanoi tiedotteessaan, että se perustaa päätöksensä kolmeen tekijään. Luottoluokittajan mukaan Ranskan pitkän aikavälin talouskasvua hidastavat useat rakenteelliset haasteet, joihin lukeutuvat muun muassa maan jatkuva asteittainen kilpailukyvyn heikkeneminen ja työ-, vähittäis- sekä palvelumarkkinoiden joustamattomuus.

Lähteet: AFP