Hyppää sisältöön

Objektiseksuaali saa vastarakkautta esineiltä

Erika Eiffel on nelikymppinen nainen, joka on naimisissa Eiffel-tornin kanssa. Rakkaus torniin ei ole yksipuolista, vaan Erika kokee, että Eiffel-torni kosi häntä.

Erika Eiffel
Katso videolta koko Erika Eiffelin tarina Janne Flinkkilän kertomana.

Erikasta kirjan kirjoittanut Janne Flinkkilä kertoo Ylen aamu-tv:n sohvalla tapaamastaan naisesta.

- Erika tuntee rakkautta objekteja kohtaan, jotka ovat jollain tavalla hylättyjä tai kaltoin kohdeltuja. Tällaisia ovat esimerkiksi Berliinin muurin jäänteet, joita hän edelleen rakastaa. Tai Eiffel-torni, jota kutsuttiin maailman rumimmaksi lampputolpaksi ja joka rakennettiin siten, että se voidaan purkaa, kuvailee Flinkkilä Erikan rakkaussuhteita.

Eiffel-torni kosi Erikaa, kun tämä oli Pariisissa kuvaamassa Eiffel-tornia, josta hän siinä vaiheessa oli vain esteettisesti  kiinnostunut.

Janne Flinkkilä Kuva: Yle

- Viimeisenä iltana kesken kuvauksen Eiffel-tornin valot sammuivat. Erika kirosi sitä ja lähti kävelemään takaisin autolle. Kun Erika kääntyi katsomaan vielä Eiffel-tornia, yhtäkkiä valot rävähtivät uudestaan päälle. Erika koki, että tämä on jonkinlainen merkki, kertoo Erikasta kirjan kirjoittanut Flinkkilä.

Objektiseksuaalina Erika sisustaa kotinsa sieluttomalla massatuotannolla.

- Rakensimme juuri Erikalle vierashuoneen kokonaan Ikeasta, koska Erika haluaa, että kaikki hänen ympärillään ei huuda koko ajan.