Kaupunki korvauksiin päiväkodissa tapahtuneista pahoinpitelyistä

Lappeenrannan kaupunki joutuu korvaamaan perhepäivähoidossa pahoinpitelyn kohteeksi joutuneille lapsille korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Perhepäivähoitaja tuomittiin reilu vuosi sitten mm. tukistamisista ja vapaudenriistoista.

Kotimaa
Vauvan käsi aikuisen kädessä.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Lappeenrannan kaupunki on tuomittu korvauksiin päiväkodissa tapahtuneiden pahoinpitelyiden johdosta. Kaupunki joutuu maksamaan kolmelle lapselle kullekin 500 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi päiväkodin johtajan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta päiväsakkoihin. Tuomion mukaan johtaja tiesi ryhmäperhepäiväkodissa tapahtuneista lasten pahoinpitelyistä ja vapaudenriistoista ja olisi voinut toimillaan estää niiden jatkumisen.

Tuomiolauselman mukaan Lappeenrannan kaupunki, työnantajana on ensisijainen korvauksen maksaja. Päiväkodinjohtaja on velvollinen maksamaan korvaukset vain siinä tapauksessa, että niitä ei pysytä perimään kaupungilta.

Runsas vuosi sitten lappeenrantalainen perhepäivähoitaja tuomittiin sakkoihin lasten pahoinpitelyistä ja vapaudenriistoista.