Örveltäjät veivät opiskelijoilta kokoontumispaikan Joensuussa

Humalainen sotkeminen, metelöinti ja tupakan käryttely sulkevat perinteikkään opiskelijoiden kokoontumistilan Joensuussa. Ovet pistetään nopeasti säppiin, eikä uudesta paikasta ole mitään tietoa.

Kokoontumispaikka
Opiskelijoiden kokoontumistila Skarppi.
Janne Ahjopalo / Yle

Pitkäaikainen opiskelijoiden kokoontumistila suljetaan Joensuussa järjestyshäiriöiden vuoksi. Kanervalan kaupunginosassa keskellä opiskelija-asuntoja sijaitseva kokoontumis- ja juhlapaikka Skarppi sulkeutuu jo ensi viikolla.

Tilan omistava Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli on kyllästynyt jatkuviin järjestyshäiriöihin ja paikkojen sotkemiseen.

Mitta tuli täyteen.

Jarmo Ojalainen

- Muutamat kun töpeksivät, niin näin käy. Mitta tuli täyteen, koska alueella on paljon muun muassa lapsiperheitä, sanoo Ellin toimitusjohtaja Jarmo Ojalainen.

Paikkaa vuokrannut Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta yrittää nyt pikaisesti etsiä opiskelijoille uuden kokoontumistilan. Skarppiin oli tehty liki kolmekymmentä varausta jäljellä olevaksi pikkujoulukaudeksi - nyt varaukset peruuntuvat.

- Skarpin sulkeutuminen sattuu ikävään aikaan. Ymmärrän kyllä Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Ellin ratkaisun, myöntää edunvalvontasihteeri Pekka Koivaara Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnasta.

Ensimmäisenä aiheesta kertoi ylioppilaslehti Uljas.