Lopettamisuhka Kankaanpään museon yllä

Kaupunginmuseolta edellytetään merkittäviä leikkauksia vuoteen 2015 mennessä. Kaupunginhallitus ei lämmennyt kulttuurilautakunnan esitykselle, joka olisi museonjohtajan mukaan turvannut museotoiminnan jatkumisen.

kulttuuri
Kauko Räikkeen teoksia Kankaanpään  kaupunginmuseossa.
Taiteilijapariskunta Sinikka ja Kauko Räike lahjoittivat vuonna 1995 Kankaanpään kaupungille lähes koko hallussaan olleen tuotantonsa, joka sijoitettiin Kankaanpään kaupunginmuseoon.Kankaanpään kaupunginmuseo

Kankaanpään kaupunginmuseon tulevaisuus on vakavasti uhattuna.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunginmuseon on täytettävä sille esitetyt säästöt. Kulttuuril- ja vapaa-aikalautakunta oli aiemmin vaatinut, että museo säästyisi leikkauksilta.

Kankaanpään kaupunginhallitus ei kuitenkaan nähnyt syytä sille, että säästövaatimuksesta olisi luovuttu. Vuonna 2013 leikkaus olisi 10 000 euroa, 2014 leikattaisiin 50 000 euroa ja 2015 supistus olisi 100 000 euroa.

Museojohtaja Eeva-Kaisa Haikosen mukaan säästöt pakottaisivat museon lopettamaan toimintansa vuoteen 2015 mennessä.

Asiaa käsitellään seuraavan kerran valtuuston kokouksessa. Kaupunginvaltuusto on jo aiemmin ehtinyt hyväksyä periaatepäätöksen leikkauksista osana talouden tasapainotusohjelmaa.