Rema näki Münchenin finaalin 40 vuoden jälkeen

Olympiahopeaa Münchenissä vuonna 1972 voittanut kemiläinen nyrkkeilijä Reima Virtanen on odottanut pitkään näkevänsä koosteen hävitystä loppuottelusta.

urheilu
Video Youtubessa
Reima Virtasen olympiafinaalin ottelutallenne löytyi internetin You Tube-palvelusta.YouTube

- Saksalainen ystäväni löysi ottelutallenteen internetin You Tube-palvelusta ja täytyy sanoa, että se oli paikoin karmeaa katsottavaa. Matsi oli kautta aikain arvoturnausteni huonoin, tunnustaa Reima "Rema" Virtanen rehdisti.

Ollympiaturnauksen 75-kiloisten loppuottelu päättyi jo ensimmäisessä erässä keskeytykseen neuvostoliittolaisen Vjatseslav Lemechevin moukari-iskujen jälkeen.

"Suomen lippu salossa - herkkä hetki"

Rema sanoo, että ottelufilmin herkin hetki oli nähdä Suomen lipun nousevan salkoon.

- Sitä olin odottanut vuosikymmenet, tunnustaa Hopeanyrkki ääni hieman värähtäen.

Virtanen on taas tiukassa kunnossa henkisesti ja fyysisesti, vaikka useampi vuosi vilahti välistä selkääntaputtelijoiden kerhon keskellä. Nyt on taas aika nousta kehään.

Hopeanyrkki-turnaus lauantaina

Kemiläinen nyrkkeilyaktiivi Tuomo Oksala on ollut puuhaamassa muiden Kemin Innon boxsareiden kanssa Virtasen lempinimellä kulkevaa turnausta, johon on tulossa nyrkkeilijöitä Suomen lisäksi Ruotsista ja toivon mukaan myös Venäjältä.

Ottelut käydään Kemin Tervahallilla lauantaina 24. marraskuuta. Virtanen on tyytyväinen myös, että kemiläinen nyrkkeilijä Henri Kekäläinen alkaa olla oikeissa mitoissa.

- Henkka on noussut 75-kiloisten sarjaan, äijässä on otetta ja henkistä potkua, vahvistaa Virtanen suosikkinyrkkeilijänsä piirteet.

Haastaja Kake: Hyvä valmistautuminen pohjalla

Virtasen näytösottelun haastaja kemiläinen ravintolayrittäjä Kauko Hyvärinen on valmistautunut huolella Hopeanyrkin kohtaamiseen.

- Painavampana olen varmasti niskan päällä. Olen pari viiikkoa evästänyt itseäni isommilla lätyillä ja nukkunut yhden yön nyrkkeilykengät jalassa, paljastaa 81-kiloisista melkein raskaaseen noussut Hyvärinen treenikämppinsä sisällön.