Kankaanpään valtuusto voi pyörtää museopäätöksen

Kankaanpään ensi vuoden budjettiin sisältyy yli kuuden miljoonan euron investoinnit kireästä taloustilanteesta huolimatta. Kaupunginmuseon kohtalo viedään valtuuston käsittelyyn.

Kankaanpää
Kankaanpään kaupunginmuseon eteisaula.
Kankaanpään kaupunginmuseo

Kankaanpäässä suunnitellaan vaikeasta taloustilanteesta huolimatta mittavia investointeja.

Ensi vuoden talousarvion yli kuuden miljoonan euron investoinnit kohdistuvat pääosin Pohjanlinnan koulukeskuksen saneeraukseen ja tierakentamiseen. Budjetti on 700-tuhatta euroa negatiivinen, eli Kankaanpää elää ensi vuonna velaksi.

Kankaanpään kaupunginmuseon kohtalo puolestaan viedään valtuuston käsittelyyn. Kaupunginjohtaja Paavo Karttunen sanoo, että valtuusto voi vielä pyörtää kesällä tekemänsä säästöpäätöksen, mikä antaisi mahdollisuuden jatkaa museon toimintaa.

Karttusen mukaan kesän päätöksen jälkeen on tullut paljon kannanottoja museon välttämättömyydestä ja siitä, että toiminnan supistaminen ei ole mahdollista. Viestejä on tullut myös Kankaanpään ulkopuolelta.

- Nyt valtuustolla on asiasta enemmän aineistoa käytettävissään päätöksen uudelleenarviointiin. Kaupunginhallituksessa oli nyt sellainen linja, että kun valtuusto on jo muuttanut hyväksymäänsä toimenpideohjelmaa mm. veroprosentin osalta, myös muut muutokset on syytä käsitellä valtuustossa.

Kankaanpään valtuusto on seuraavan kerran koolla 10. joulukuuta.