Joensuun kaupunginorkesterille uusi taiteellinen johtaja

Joensuun kaupunginorkesteri saa uuden taiteellisen johtajan ja ensimmäistä kertaa myös kunniakapellimestarin. Taiteelliseksi johtajaksi on seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi valittu hollantilainen Jurjen Hempel.

Kotimaa
Jurjen Hempel
Jurjen Hempel Marco Borggreve

Joensuun kaupunginorkesterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu 1.8.2013 alkaen kapellimestari Jurjen Hempel. Hollantilainen Hempel on opiskellut orkesterinjohtoa Utrectin konservatoriossa ja Tanglewoodin kapellimestariluokalla.

Hempel on johtanut muun muassa Suomessa Helsingin kaupunginorkesteria, Radion sinfoniaorkesteria ja Tapiola Sinfoniettaa. Joensuun kaupunginorkesteria hän vieraili johtamassa syksyllä 2011.

Viime vuosina Jurjen Hempel on johtanut mm. Hollannin Radion filharmonista orkesteria, Liegén filharmonista orkesteria, Porton kansallista orkesteria ja Islannin sinfoniaorkesteria.

Nykyinen taiteellinen johtaja Atso Almila nimitetään hänen sopimuskautensa päättyessä 1.8.2013 kaupunginorkesterin kunniakapellimestariksi. Nimitys liittyy orkesterin 60-vuotta täyttävään toimintaan. Almila jatkaa kunniakapellimestarina konserttien johtamista ja yhteistyötä Joensuussa. Syksystä 2013 alkaen Almila on nimitetty myös Sibelius-Akatemian väliaikaiseksi kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professoriksi.

Kapellimestari Jurjen Hempelin johtamia konsertteja voi kuulla Joensuussa seuraavan kerran helmikuussa 2013. Atso Almila johtaa Joensuun uuden vuoden konsertin 31.12.2012.