Puolustusvoimat hankkii käytettyjä telakuorma-autoja Norjasta

Yli sadan käytetyn telakuorma-auton hinnaksi tulee noin 3,3 miljoonaa euroa. Hägglunds-ajoneuvot korvaavat nykyiset Sisut vuoteen 2017 mennessä.

Kotimaa

Puolustusvoimat hankkii 123 käytettyä telakuorma-autoa Norjasta. Maavoimien Materiaalilaitoksen esikunta on allekirjoittanut sopimuksen käytetyistä Hägglunds BV206 D6N -telakuorma-autoista. Sopimukseen sisältyy myös lisähankintavaraus 150 telakuorma-autosta.

Pohjois-Suomen joukkojen käyttöön hankittavat Hägglunds-telakuorma-autot korvaavat nykyiset Sisu NA-140 BT -telakuorma-autot. Sisut ajetaan loppuun vuoteen 2017 mennessä, minkä jälkeen ne myydään joko yksittäin huutokaupoissa tai suuremmissa erissä.

Norjalaisten dieselkäyttöisten ajoneuvojen käyttökustannukset ovat merkittävästi alemmat kuin bensiinillä kulkevien Sisujen, Puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan. Armeijalla on käytössään 250 Sisun telakuorma-autoa.

Yhden norjalaisen telakuorma-auton hinta on noin 27 000 euroa, eli nyt hankitut ajoneuvot maksavat yhteensä reilut 3,3 miljoonaa euroa. Norjalaiset ovat ehtineet ajaa telakuorma-autoilla keskimäärin 4 000 kilometriä. Puolustusvoimien mukaan ne ovat erinomaisessa kunnossa.