Taliban uhkaa kostaa Intialle joukkomurhaajan teloittamisen

Intia on pyytänyt Pakistania tehostamaan suurlähetystönsä turvatoimia. Intialaiset sanomalehdet vaativat Mumbain vuoden 2008 terroristi-iskun taustavoimia tuomiolle.

Ulkomaat

Pakistanin Taliban uhkaa kostaa Intialle Mumbain terrori-iskusta tuomitun miehen teloituksen. Pakistanilainen Muhammed Ajmal Kasab hirtettiin keskiviikkoaamuna Punen vankilassa Intiassa.

Lashkar-i-Taiba -ääriryhmään kuulunut Kasab oli tuomittu marraskuun 2008 verilöylystä, jossa kymmenen pakistanilaismiestä tappoi 166 ihmistä muun muassa kahdessa hienostohotellissa ja rautatieasemalla Mumbaissa. Kasab oli ainoa eloon jäänyt hyökkääjä.

Pakistanin Taliban vaatii Intiaa luovuttamaan Kasabin ruumiin.

- Elleivät he luovuta ruumista joko meille tai Kasabin perheelle, otamme kiinni intialaisia, emmekä palauta heidän ruumiitaan, uhkaa Talibanin tiedottaja Ehsanullah Ehsan.

Intia on pyytänyt Pakistania tehostamaan suurlähetystönsä turvatoimia mahdollisten mielenosoitusten tai kostotoimien varalta.

Intialaiset sanomalehdet vaativat torstaina, että Mumbain terroristi-iskun pakistanilaiset taustavoimat on saatettava vastuuseen teostaan.

Lähteet: Reuters, AFP