Anni Kirvesniemi-Bosco toivoo lisää liikuntatiloja Mikkeliin

Urheiluseura Mikkelin Kilpa-Veikkojen, MiKV:n pitkäaikainen jäsen Anni Kirvesniemi-Bosco uskoo, että kunnon liikuntatilojen puuttuessa menestystä kaipaavat urheilijat joutuvat muuttamaan pois Mikkelistä.

Anni Kirvesniemi-Bosco vieraili Ylen Etelä-Savon toimituksessa.

Mikkelin Kilpa-Veikot on ollut vuosien varrella aktiivinen toimija paikallisten liikuntatilojen kehittäjänä. Seura on ollut mukana perustamassa Urheilutalosäätiötä, joka rakensi urheilutalon Mikkeliin.

Seura on myös osallistunut Kuntotalon ostaneen Karkialampi Säätiön perustamiseen. Varsinkin sisäliikuntatiloista on silti edelleen pulaa Mikkelissä.

- Oivalliset sisäharjoittelupaikat olisivat tarpeen. Niitä on Karkialammelle yritetty kuntotalon jatkeeksi rakentaa. Se helpottaisi tilannetta kovasti, että nekin seuralaiset, jotka tahtovat harrastaa enemmän, pystyisivät jäämään paikkakunnalle. Toinen vaihtoehto niille, jotka tahtovat tosissaan harjoitella, on muuttaa toiselle paikkakunnalle, kuten Jyväskylään, Kirvesniemi-Bosco toteaa.

Hän uskoo kuitenkin, että Mikkelistäkin voi ponnistaa myös urheilun huipulle.

- Kyllä varmasti siinä onnistuu, mutta kyllä se mielikuvitusta, ajokilometrejä ja henkistä sekä rahallista tukea vaatii.

Ringa Ropo juhlimaan Kilpa-Veikkoja

Mikkelin Kilpa-Veikot juhlii 110-vuotispäiviään ensi lauantaina 24.11. Tapahtumaan on saatu juhlapuhujaksi entinen pituus- ja korkeushyppääjä Ringa Ropo. Ropo kuului jonkin aikaa Mikkelin Kilpa-Veikkoihin 80-luvulla.

Juhlissa on luvassa myös seuran historiikin esittelyä. Tilaisuus Karkialammen kuntotalolla on kaikille avoin klo 15 alkaen. Tapahtumaan toivotaan kuitenkin ennakkoilmoittautumista.

- Juhlavasti juhlimme, koska ei ihan joka kaupungissa ole näin vanhoja seuroja. Toivomme, että ihmiset tulevat sinne tapaamaan toisiaan kahvikupin äärelle, Kirvesniemi-Bosco kehottaa.