Hyppää sisältöön

FT: Jutta Urpilainen Euroopan neljänneksi paras valtiovarainministeri

Financial Timesin vuosittaisessa ministerivertailussa parhaaksi ministeriksi arvioidaan Saksan Wolfgang Schäuble. Viimeisellä sijalla on Espanjan Luis de Guindos.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen budjettineuvottelujen lehdistötilaisuudessa Säätytalolla 7. elokuuta. Kuva: Yle

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) arvioidaan Euroopan neljänneksi parhaaksi valtiovarainministeriksi talouslehti Financial Timesin tuoreessa ministerivertailussa. Viime vuoden listauksessa Urpilainen oli 7.

Ykköstilaa pitää Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble, joka oli viime vuoden listalla hopeasijalla. Toisena on Ruotsin Anders Borg, joka viime vuonna arvioitiin parhaaksi ministeriksi, ja kolmentena Puolan Jacek Rostowski.

Kreikan valtiovarainministeri Jannis Stournaras on 19 ministerin listalla sijalla 17. Viimeisellä sijalla on Espanjan Luis de Guindos.

Urpilaisen asennetta kriisimaiden pelastustoimiin kuvaillaan Financial Timesissa yhdeksi kovimmista ja häntä pidetään lehden mukaan Brysselissä jääräpäänä. Lehti kertoo Urpilaisen muuttuneen aiempaa euroskeptisemmäksi perussuomalaisten suosion lisääntymisen myötä ja onnistuneen siten turvaamaan SDP:n kannatuksen.

Financial Timesin mukaan kärkiministereitä yhdistää se, että heillä on vahvat poliittiset taidot ja vakaa talousosaaminen.

.
.