Ei villitystä, mutta hillittömät juhlat kyllä

Musiikin monitoimimies Tuomas Lampela järjestää Tornion musiikkitalolla konsertin, joka juhlistaa pyöreitä vuosia monella tapaa.

Kotimaa
Tuomas Lampela
Jari Vesa / Yle

Kapellimestari, kuoronjohtaja, säveltäjä, sovittaja, sanoittaja, soittaja ja nykyään myös opettaja Tuomas Lampela juhlii muusikon taivaltaan luonnollisesti Lappian Pop/jazz konservatorion kotisalissa, Tornion musiikkitalolla.

- Jos joku olisi aikanaan kertonut, että olet 30 vuoden kuluttua opettaja, niin olisin varmaan nauranut, että minusta ei kyllä tule opettajaa, mutta näin on päässyt käymään ja en ollenkaan kadu sitä, naurahtaa Lampela.

Ura alulle Turussa

Lampela laskee musiikillisen uransa alkaneen parikymppisenä, jolloin hän sai viran Turun kaupunginorkesterista.

Alttoviulua ominpana soittimena pitävän Lampelan 30-vuotiselle muusikon taipaleelle mahtuu monenlaista kevyestä musiikista klassiseen. Nämä kaksi asiaa yhdistyi projektissa, jonka tuloksena oli vuonna 1991 äänitetty Juicinfonia.

- Siitä olen kyllä erittäin ylpeä, se on edelleenkin ainoa suomalaisesta musiikista tehty Classic rock-albumi, sanoo kapellimestarina Juicinfoniassa toiminut Lampela.

Fuusiojatsia jousilla

Lampela ei osaa heti kättelyssä nostaa menneestä mitään ylitse muiden, mutta sanoo, että silloin kun pääsee tekemään jotain ensimmäisen kerran, niin se on aina mahtavaa.

Lampelan omia viisikymppisiä ja samalla pitkää muusikon taivalta juhlistava konsertti Tornion musiikkitalolla esittelee myös jotain ensimmäistä kertaa.

- Kantaesityksenä kuullaan sellainen erikoinen juttu, kun Pekka Pohjolan sooloalbumi Harakka Bialoipokku sovitettuna jousille. Pääsen tänään kuulemaan ensimmäistä kertaa, miltä tämä kuulostaa kvartetin soittama, kun aiemmin olen nuotteja tehdessä kuullut sen vain tietokoneen soittamana, Lampela kertoo.

Kantaesityksen lisäksi konsertissa kuullaan esimerkiksi paikallista kuoromusiikkia ja kansallisopperan tenorisolistin, tervolalaislähtöinen Aki Alamikkotervon Leino-tulkintoja.

Konsertti alkaa lauantaina 24.11 kello 18. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.