Kuuntelijat opastivat ja antoivat palautetta Ylelle

Yle Kulmilla kiertue vieraili torstaina Joensuussa. Kiertueen merkeissä olivat suorassa lähetyksessä vastaamassa yleisön kysymyksiin Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja julkaisujohtaja Ismo Silvo. Kysymykset koskivat niin musiikkia kuin kuuluvuusongelmiakin.

Lauri Kivinen
Lauri Kivinen ja Ismo Silvo
Toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja julkaisujohtaja Ismo Silvo saivat vastata monenlaisiin kuuntelijoiden kysymyksiin.Pekka Sivukari / Yle

Kuuntelijat halusivat muun maussa tietää, millä resursseilla ohjelmia tehdään yleisradiossa. Toivottiin, että väkeä ei ainakaan vähennetä, jotta asioihin ehdittäisiin paneutua entistä paremmin. Toimitusjohtaja Lauri Kivinen vakuuttikin, että työntekijämäärää säilyy alueillakin entisellään. Lisää väkeä ei kuitenkaan ole luvassa.

Uusinnoista haluttiin tietää, että miksi niitä ylipäätään tulee niinkin paljon. Toimitusjohtaja Kivinen perusteli uusintoja näin:

- Haluamme uusinnoilla palvella yleisöä. On paljon sellaisia, jotka eivät voi kuunnella tai katsoa jotain ohjelmaa juuri lähetysaikana. Tähän palveluun liityy myös Yle Areenan toiminta.

- Täytyy myös todeta, että Yleisradio ei pysty tekemään ihan niin paljon ohjelmaa, että tulisi vain ensilähetyksiä.

Jos ylevero parantaa ylen toimintamahdollisuuksia, niin lisääntyvätkö resurssit?

Täytyy myös todeta, että Yleisradio ei pysty tekemään ihan niin paljon ohjelmaa, että tulisi vain ensilähetyksiä

Lauri Kivinen

Lauri Kivinen vastasi, että työntekijäresurssit ovat yksi Ylen suurimmista menoeristä. Toinen suuri menoerä koostuu tekniikasta ja jakelusta.

Julkaisujohtaja Ismo Silvi toi esille myös tekijänoikeusmaksut:

- Tekijänoikeusmaksuihin menee myös vuosittain kymmeniä miljoonia euroja. Kyse on esimerkiksi musiikkimaksuista ja siihen, että tv-ohjelmia ostetaan myös pieniltä itsenäisiltä yrittäjiltä.

Kritiikkiä sai haastattelulähetyksessä myös se, että uutisissa tuodaan esille paljon ulkomaisia asioita. Tähän todettiin, että kaikkea on tuotava esille tasapuolisesti ja että tekijöiden omasta mielestä nyt ollaan saavutettu aika hyvä tasapaino.

Yleltä toivottiin osallistumista veteraanien hyvinvoinnin edistämiseen esimerkiksi haastekonsertin avulla.

Radion musiikkiin toivottiin enemmän kotimaista musiikkia ja esimerkiksi tv-uutisten tunnusmusiikkia toivottiin volyymiltään hillitymmäksi.