1. yle.fi
  2. Uutiset

Risto Kalliorinne: Ministerijahti

Kansanedustaja Risto Kalliorinteen (vas.) mielestä eduskunnassa on käynnistynyt ministerijahti, kun keskustalaiset ovat voimakkasti arvostelleet liikenneministeri Merja Kyllöstä (vas.).

Vasemmistoliitto
Kansanedustaja Risto Kalliorinne.
Risto Kalliorinne.Yle

Eduskunnassa on käynnistynyt ministerijahti. Saaliin hajuun päässeillä keskustalaisilla jahtimiehillä on verenmaku suussa ja media juoksee saaliin kintereillä portaikosta ja kokoushuoneesta toiseen. Syksyn aktiivisimmat hirviporukat ja parhaat hirvikoiratkin jäävät auttamatta onnettomiksi amatööreiksi ministerijahtiin osallistuvien yli-innokkaiden pukumiesten ja toimittajasopulilauman rinnalla.

Keskustalaisen ministerijahdin apupoikina häärivät demareiden ja kokoomuksen tierahahyvävelikerhon aktiivijäsenet, joiden hermot ovat menneet kun aktiivinen ministeri näytti ovea heidän vaikutusvaltaiselle virkamieskaverilleen. Mielikuvituksellinen uhkakuva oman vaalipiirin tierahojen vaarantumisesta korpeaa siltarumpupoliitikkojen sielua niin, että puukkoa lyödään armotta ministerin selkään ja rintaan ja mihin nyt vaan ikinä osutaankin.

Mutta mitä tekee ministerijahdin kohde? Ryömiikö perunakuoppaan piiloon vai karkaako kansalaiskeräyksen avulla Kanarialle? Ei, vaan pikkuhiljaa perustellen ja keskustellen hän väsyttää jahtiporukan ja vakuuttaa toimittajalauman siitä, että valittu toimintatapa on välttämätön. Kekkosaikakaudelta periytyvien poliittisten toimintatapojen ja epädemokraattisten virkamiesdiktaattorien aikakausi on auttamatta ohi. Jonkun on otettava hakku käteen ja murskattava epäkelvot rakenteet, jotta voidaan rakentaa uutta ja kestävää.

Varjele noita keskustan herroja, etteivät enää toista kertaa löisi päätään Kainuun Kyllöseen.

Kansanedustaja Risto Kalliorinne (vas.)

Lue seuraavaksi