Tuomari Nurmio tähdittää Kirjakanttia

Kuopiolaistapahtuman ohjelma on tänä vuonna aiempaa musiikkipainoitteisempi. Kirjakantti alkaa iltapäivällä Savonia-palkintoehdokkaiden julkistamisella.

kulttuuri
Tuomari Nurmio
Yle

Kuopion perinteinen kirjallisuustapahtuma Kirjakantti alkaa tänään perjantaina iltapäivällä Savonia-palkintoehdokkaiden julkistamisella. Samalla julkistetaan myös vuoden rohkeat sanankäyttäjät.

Nyt yhdeksättä kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on tänä vuonna Sana ja sointi, mikä näkyy aiempaa musiikkipainotteisampana ohjelmana.

Tapahtumaa tähdittää muun muassa lauluntekijä-muusikko Tuomari Nurmio, joka esiintyy lauantaina Peräniemen kasinolla. Ennen keikkaa hän myös kertoo omia näkemyksiään laulujen tekemisestä.

Kirjailijavieraista tunnetuin nimi on Virpi Hämeen-Anttila. Hän on tavattavissa lauantaina kauppakeskus Minnassa kello 14.30.

Kolmipäiväinen Kirjakantti siirtyi tänä vuonna kuopiolaisen kulttuurijärjestö Snellman-instituutin vastuulle. Aiemmin tapahtumasta vastannut Vestäjät on yhä mukana järjestelyissä.

Vetovastuun siirrolla pyritään löytämään tapahtumalle lisää vakautta. Samalla Kirjakantti laajeni käsittämään myös ympärivuotisen kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen liittyvän koulutustoiminnan sekä lapsille ja nuorille suunnatun sanataideopetuksen.