1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Helsingin kirjamessujen seuraava teemamaa on Saksa

Lokakuun messuille tulee kymmenisen kirjailijaa Saksasta, muun muassa kaksi Saksan "Finlandia-palkinnon" voittajaa.

Helsingin ensisyksyisten kirjamessujen teemamaa on paljastettu. Se on Saksa, josta kirjailijavieraiksi tulevat muun muassa Eugen Ruge ja Ursula Krechel. Suunnitelmissa on tarjota messuvieraille myös Itävallan ja Sveitsin saksankielistä kirjallisuutta.  

Messuilla esitellään lastenkirjoja ja sarjakuvia, jotka olivat yhdessä pääosassa maailman suurimmilla kirjamessuilla Frankfurtissa tänä syksynä. Lisäksi esillä on muun muassa Finlandia-palkintoa vastaavan saksalaisen Deutscher Buchpreis -kilpailun ensivuotisia ehdokasteoksia.

Saksasta messuille tulee kymmenkunta kirjailijaa. Heistä Krechel voitti Deutscher Buchpreisin tänä vuonna ja Ruge viime vuonna. Rugen teos on jo ilmestynyt suomeksi Vähenevän valon aika -nimisenä.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Saksan liittotasavalta ja Suomi solmivat diplomaattisuhteet. Senkin on määrä näkyä messujen ohjelmassa.

Tänä vuonna teemamaa oli Unkari. Messukeskuksessa, jossa samaan aikaan järjestettiin myös musiikkimessut sekä ruoka- ja viinimessut, vieraili neljän päivän aikana 71 500 ihmistä.