1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuonna -85 tuo takatukat elokuviin

Vuonna -85 -elokuva on nyt purkissa. Elokuvan ensi-iltagaalaa juhlitaan tammikuussa Tampere-talossa. Gaalaa voi seurata myös elokuvateattereissa 15 eri paikkakunnalla.

viihde
Vuonna -85 -elokuvan näyttelijöitä ja muusikoita
Harri Virta / Artista Filmi Oy

Vuonna -85 -elokuvan ensi-iltaa juhlitaan tammikuun loppupuolella. Elokuvan jälkituotanto on juuri saatu valmiiksi, mutta ensi-ilta ajoittuu vasta jouluruuhkan jälkimaininkeihin. Pari päivää ennen virallista ensi-iltaa järjestetään ensi-iltagaala Tampere-talossa.

- Katsomme ensin elokuvan porukalla ennakkoon, ja sen perään lavalle nousevat manserockin legendat. Siellä on hieno all stars -kokoonpano, jota ei nähdä missään muualla. Siinä on Epuista väkeä, Mustajärven Pate, Silvennoisen Hessu ja veikkaanpa, että yllätysesiintyjiäkin, elokuvan toinen ohjaaja Timo Koivusalo kertoo.

Ensi-iltagaalaa on Koivusalon mukaan mahdollilsta seurata suorana myös elokuvateattereissa 15 paikkakunnalla.

- Oman kotipaikkakunnan teatterissa voi nähdä haastatteluja punaiselta matolta ja leffan jälkeen vielä lopuksi tuon konsertin. Kun manserockista tehdään elokuva, niin pitää sitä myös asiaankuuluvin menoin juhlia.

Tampereen maisemat isossa osassa

Elokuva lähtee Suomen valloitukseen pari päivää gaalan jälkeen.

- Ei se ainakaan kovin varovainen startti ole. Lähdemme liikkeelle yhtä aikaa noin sadalla paikkakunnalla, Timo Koivusalo kertoo.

Valtaosa elokuvasta on kuvattu Tampereella.

- Siinä ei voi välttyä näkemästä Pispalan haulitornia, Näsinneulaa, Särkänniemeä, Keskustoria, Tammelantoria ja Pyynikkiä. Aika laajasti ollaan siellä oltu, Koivusalo kertoo.

Salihousut ja olkatoppaukset tulevat taas

Tampereen Työväen Teatterin Vuonna -85 -musikaali on kerännyt yli 250 000 katsojaa. Myös elokuvassa tullaan kuulemaan parikymmentä manserock-kappaletta.

- Teatteri asettaa omat rajoituksensa. Tässä voidaan liikkua enemmän ajassa ja paikassa, ohjaaja Timo Koivusalo kertoo.

Jos elokuva saa paljon katsojia alkuvuodesta, takatukat voivat keväällä yleistyä katukuvassa. Koivusalo ei katsoisi tätä pahalla.

- Toivottavasti kaivetaan myös ne takit olkatoppauksineen, salihousut ja hihattomat paidat. Kunpa ihmiset vielä menisivät solariumiinkin. Se voisi olla kaamoksen keskellä ihan terveellistä.

Lue seuraavaksi