Hotel Transylvania tarjoaa viihdyttävän elokuvahetken

Menetettyään rakkaan vaimonsa Kreivi Dracula rakensi itselleen linnan, jonne vetäytyi yhdessä tyttärensä Mavisin kanssa. Draculan linna tarjoaa samalla suojapaikan kaikille muille, ihmisten maailman hyljeksimille hirviöille.

Draculan tyttären Mavisin syntymästä on ehtinyt kulua 118 vuotta ja ylisuojelevan isän on aika päästää tytär maailmalle. Tätä varten linnassa järjestetään suuret juhlat, johon kaikki hirviöt ovat tervetulleita. Ystävien keskelle saapuu kuitenkin myös kuokkavieras, olinpaikastaan auvoisen pihalla oleva ihmispoika Jonathan, joka tietenkin ihastuu Draculan tyttäreen. 

Monet varmaan muistavat mainion animaation Monsterit Oy, jossa ihmisiä pelottelevat monsterit todellisuudessa pelkäsivät ihmisiä. Hotel Transylvania kierrättää tuota ajatusta, ottaen päähenkilöikseen kaikkien mahdollisten tarujen ja elokuvien hirviöt. Draculan hotellissa nähdään niin muumioita, ihmissusia, näkymätön mies, Frankensteinin hirviö morsiamineen ja lukemattomia muita kauhistuksia. Kukaan heistä ei tietenkään ole pelottava, vaan he kaikki ovat mukavia mussukoita, joita ihmiset syystä tai toisesta kammoksuvat.

Epäsuhtaisen rakkaustarinan etenemisen ohella elokuvassa seurataan hirviöiden leppoisaa hotellielämää, johon kuuluu niin seuraleikkejä kuin pientä kinastelua. Tarinassa piisaa niin vauhtia kuin kommelluksia ja huumoria on tarjolla pikkuhirviöiden pissakakkailusta aina hiukan aikuisempaankin makuun.

Hotel Transylvania ei ole mikään unohtumaton piirroselokuvaelämys, mutta tarjoaa varsin viihdyttävän, koko perheelle vaivatta sopivan elokuvahetken.