Mäntylän sairaalarakennukset Finnsementille

Semetinvalmistaja on ostassa tyhjillään olevat rakennukset Lappeenrannan kaupungilta 435 000 euron kauppahintaan. Yhtiö voi laajentaa toimintaansa alueelle osayleiskaavamuutoksen myötä.

Finnsementti
Mäntylän sairaalan myydään Fisementille
Yle

Sementinvalmistaja Finnsementti on ostamassa Mäntylän sairaalarakennukset Lappeenrannan kaupungilta. Kauppahinta on 435 000 euroa.

Purkukuntoiset rakennukset ovat olleet tyhjillään vuodesta 2010 lähtien. Kaupan kohteena olevien rakennusten yhteenlaskettu huoneistoala on noin 2900 neliömetriä. Niiden ylläpito on maksanut kaupungille noin 65 000 euroa vuodessa.

Finnsementti ostaa samalla maa-alueen, jolla rakennukset sijaitsevat. Kauppaan ei kuulu tontin pohjoisosassa sijaitseva luonnonsuojelualueen osa eivätkä tontilla sijaitsevat Juomasillan torppa ja entinen vanhainkoti pihapiireineen. Kyseiset rakennukset on suojeltu.

Alue tärkeä Finnsementille

- Ihalaisten teollisuusalueen yhtenä toimijana lähialueen hyödyntäminen teolliseen toimintaan on meille tärkeää, Finnsementin Lappeenrannan tehtaanjohtaja Jussi Puustinen sanoo.

- Läpi vuorokauden pyörivän tuotannon turvaaminen, ja lähinaapureille aiheutuvan haitan minimointi on teollisen toiminnan edellytyksenä rajallisella tehdasalueellamme. Kyseessä on siis samalla suoja-alue, joka kaupan toteutuessa siirtyy Finnsementti Oy:n hallintaan, Puustinen toteaa.

Tehtaan välittömässä läheisyydessä olevan alueen lopullinen hyödyntämistapa on vielä päättämättä. Mahdollisuuksia on varastointitilasta aina parkkipaikkojen ja toimitilojen sijoituspaikaksi.

Alueelle on tulossa osayleiskaavamuutos, jonka myötä tontille voi sijoittaa teollisuus- ja varastointitoimintaa. Osayleiskaava mahdollistaa Finnsementin toiminnan laajentamisen alueella. Tällä hetkellä alue on asemakaavassa osa sosiaalitointa ja terveyshuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta, jolla ympäristö säilytetään.

Lappenrannan tekninen lautakunta käsittelee sopimusta rakennusten myynnistä ensi keskiviikkona.

Uutista on täydennetty Finnsementti Oy:n toimitusjohtajan Jussi Puustisen kommenteilla 23.11. kello 14.