Kotkan Titaaneilla edessä alkulohkon viimeiset kamppailut

Sunnuntaina Kotkan Titaanit saa vastaansa Salon Kiekkohait, joita vastaan syyskuussa pelatussa ottelussa Titaanien pelaaja taklasi vastustajan sairaalakuntoon. Ottelun jälkeen Kiekkohaiden riveihin astui kaksi kovaotteista pelaajaa, mutta Titaanien päävalmentaja Reijo Mansikka ei usko, että Kiekkohait lähtee hölmöilemään.

urheilu
YLE / Arttu Horttanainen

Kotkan Titaanit päättää Suomi-sarjan alkulohkon viikonloppuna pelaamalla ensin lauantaina Eurajoella HC Satakuntaa vastaan, sunnuntaina Titaanit kohtaa Salon Kiekkohait. Titaanit lähtee alkulohkon viimeisiin kamppailuihin hyvin mielin.

- Piste vielä tarvittaisiin, että päästään kolmen parhaan joukkoon. Sillä mielellä reissuun lähdetään. Sen jälkeen alkaakin sitten kahden viikon valmistautuminen Suomi-sarjaan, kertoo Titaanien päävalmentaja Reijo Mansikka.

Suomi-sarjan pelit käynnistyvät kahden viikon kuluttua.

- Sarjaan pääsee 12 joukkuetta, jotka pelaavat yhteensä 22 ottelua. Kolme parasta pääsee sitten Mestis-karsintoihin.

Mansikka ei kuitenkaan usko kipuamiseen Mestikseen tässä vaiheessa.

- Suomi-sarjaan lähdetään tietysti hakemaan hyvää menestystä, mutta katsotaan sitten mihin meidän rahkeemme keväällä riittävät. Mestiksestä ei kuitenkaan ole puhuttu sanallakaan, Mansikka arvioi.

Haavereita sattuu myös Suomi-sarjassa

Viime aikoina jääkiekkokansaa puhuttanut kova taklaus Kiekkohaita vastaan syyskuun lopulla pelatussa ottelussa ei Mansikan mukaan ole herättänyt enää kummempaa keskustelua joukkueen sisällä. Ottelussa Titaanien pelaaja taklasi Kiekkohaiden pelaajan niin pahasti, että hän joutui sairaalaan. Tapahtuneesta poiki yhden ottelun pelikielto.

- Oli typerää lähteä hurjastelemaan siinä pelissä, siihen ei ollut edes mitään syytä, Mansikka toteaa.

Oli typerää lähteä hurjastelemaan siinä pelissä, siihen ei ollut edes mitään syytä.

Reijo Mansikka

Kiekkohaiden riveihin on astunut taklaustapaturman jälkeen kaksi kovaotteiseksi kuvailtua pelaajaa, Pasi Nielikäinen ja Toni Mäkiaho. Tämä on aiheuttanut spekulointia revanssihengestä edellisen pelin jäljiltä.

- Ei meillä ole tästä käyty mitään keskustelua enää. Nielikäinen ja Mäkiaho ovat kyllä molemmat kovia pelaajia. Keskitymme vain jääkiekon pelaamiseen, enkä usko että Kiekkohaitkaan lähtevät pelissä hölmöilemään.

Jääkiekon väkivaltaisuus on ollut paljon esillä julkisessa keskustelussa viime aikoina. Mansikan mukaan on hyvä, että ilmiöstä on syntynyt keskustelua.

- Fyysisyys ja pelin nopeus on tällä hetkellä niin kovaa, että loukkaantumisia kyllä sattuu, myös Suomi-sarjan peleissä. Varsinaisia ylilyöntejä kuitenkin tapahtuu harvemmin.