1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Karhuvuori, Kotka

Kotka myymässä Karhuvuorikodin

Kaupunki jatkaisi edelleen vanhusten hoivapalvelujen tuottamista tiloissa vuokralaisena. Kauppa tosin toteutuisi vasta neljän vuoden kuluttua, jotta valtio ei perisi myöntämiään avustuksia takaisin.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Kotkan kaupunginhallitus käsittelee vanhusten hoivakotina toimivan Karhuvuorikodin myymistä maanantaina. Karhuvuorikoti on luokiteltu kaupungin myytäviin kiinteistöihin eli niin sanottuun C-salkkuun.

Valtuustolle ollaan ehdottamassa, että Karhuvuorikoti myydään ES Laatuasunnot Oy:lle neljän miljoonan euron hintaan.

Kauppa toteutuisi tosin vasta vuonna 2016, sillä muuten valtio saattaisi karhuta takaisin rakentamiseen myöntämiään avustuksia. Lain mukaan valtio voi periä takaisin osan avustuksesta, mikäli kaupunki luopuu kohteesta ennen kuin on kulunut 15 vuotta valtionosuus- tai -avustusselvityksen antamisesta.

Kaupunki jatkaisi kuitenkin tiloissa edelleen vuokralaisena ja huolehtisi vanhusten hoivapalveluista. Vuokrasopimuksen kesto on kymmenen vuotta.

Laatuasunnot Oy:n on määrä rakentaa tontille uudisrakennus, joka korvaa sisäilmaongelmista kärsineen Pihkapolun tilat. Kauppasopimus tehdään nyt sen vuoksi, että uudisrakennuksen rakentaminen pääsee alkuun. Uudisrakennus valmistunee vuonna 2014.

Kaupan jälkeen Kotka ei omista enää ainuttakaan vanhusten hoivakotia. Kaupunki päätti aiemmin tänä vuonna esimerkiksi Eskolan palvelutalon.