Lumettomuus ei ole viemässä Rovaniemen vetovoimaa

Vesisateet ja lumettomuus eivät ole viemässä Lapin suurinta safariyritystä Rovaniemeltä. Lapin Safarit Oy:n markkinointijohtajan Rauno Posion mukaan Rovaniemen vetovoima joulukaupunkina ja investoinnit pitävät yrityksen tiukasti myös Lapin pääkaupungissa. Ennakkotilausten perusteella talven matkailijamääriin odotetaan jopa reipasta kasvua koko alalla.

Joulupukin Pajakylä Napapiirillä. Kuva: Raimo Torikka/Yle

Jouluun on aikaa vielä kuukausi, mutta esimerkiksi Lapin Safareiden ensimmäiset brittituristit ovat tulossa joulupukin kaupunkiin viikon päästä. Vaikka Napapiirillä vieraat kävelevät yhä sateenvarjojen kanssa Lapin Safarit markknointijohtaja Rauno Posio ei ole huolissaan tästä.

-Viikossa kaikki kerkeää muuttua moneen kertaan.

Monet lumettomat syksyt ovat opettaneet markkinajohtajan pitämään joulumatkailijat tyytyväisinä.

- Vain pieni määräkin, kolme senttiä lunta riittäää briteille, heille se on luminen maailma. Tärkeintä on kuitenkin täyttää ja varmistaa se olosuhde siten, että pystytään antamaan asiakkaalle ne luvatut aktiviteetit ja elämykset, mistä he ovat maksaneet, vahvistaa Rauno Posio.

Posion mukaan tämän hetken tiedon mukaan kelkkailemaan pääsee lähialueen metsäteillä, mutta poro- ja koira-ajelut sekä pulkkamäet tehdään tykkilumesta. Se tuo ylimääräisiä kustannuksia.

-Me ollaan investoitu lumitykkeihin ja sitten se työ, jotta sitä lunta saadaan niin kyllä me puhutaan... no kymppitonnien investoinneista joka syksy.  

Rovaniemi pysyy sijoillaan

Lumettomuus ei pelota ja Rovaniemellä pysyminen on yritykselle selvä asia tulevaisuudessakin. Näin uskoo Lapin Safarit Oy:n markkinointijohtaja Rauno Posio.

- Kylllä Rovaniemellä on vetovoimaa joulukaupunkina ja meidänkin yrityksellä on täällä Rovaniemellä kaikista suurimmat investoinnit tällä hetkellä ja paikkoja mitä hyödyntää tähän. Kyllä me vakavasti ollaan Rovaniemellä myös jatkossa.

Rovaniemen tilanne ei vielä ole vienyt eurooppalaisten matkanjärjestäjien uskoa, vaikka Rauno Posion mukaan yhteydenottoja ja tilannetiedusteluja Lapin Safareille onkin jo tullut. Tuleva talvi näyttää kaikesta huolimatta hyvältä safariyritysten kannalta.

- Itse asiassa ihan ympäri Lapin, ei pelkäästään Lapin Safareilla, vaan koko elinkeinon sisällä on positiivinen näkymä tulevaan talveen. Puhutaan jopa kymmenen prosentin kasvuodostuksista.