Loukkaantuneen karhun etsintöjä jatketaan aamulla

Karhu loukkaantui törmäyksessä auton kanssa, mutta jäi henkiin. Poliisi varoittaa ihmisiä loukkaantuneesta karhusta Etelä-Savossa ja Päijät-Hämeessä.

Kotimaa

Poliisi jatkaa Etelä-Savossa ja Päijät-Hämeessä loukkaantuneen karhun etsintöjä huomenaamulla. Etsinnät on keskeytetty pimeän ajaksi. Etsintöihin osallistuu virka-apuna metsästäjiä.

Rekka-auto törmäsi tietä ylittäneeseen karhuun varhain lauantaiaamuna Pertunmaalla 5-tiellä noin neljä kilometriä Kuortista etelään. Alueella liikkuvia ja asuvia kehotetaan edelleen varovaisuuteen

Karhua on jäljitetty koirien avulla, ja sen uskotaan jatkaneen matkaansa luoteeseen 5-tien pohjoispuolelle. Viime tiedon mukaan karhu on tullut Koskio-järven yli Paason alueelle Heinolaan.

Karhusta ei ole tehty lisää havaintoja eikä ole tiedossa kuinka pahasti karhu on loukkaantunut. Poliisi arvioi karhun liikkuvan Heinolan ja Pertunmaan raja-alueella.

Poliisi kehottaa alueella liikkuvia ihmisiä varovaisuuteen, koska loukkaantunut karhu voi olla vaarallinen. Maastossa liikkumista kannattaa poliisin mukaan välttää Koskiojärven ja Peräkylän alueella.

Havainnot loukkaantuneesta karhusta pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.