Ratsastustanssi hullaannuttaa - Gangnam Style on YouTuben kaikkien aikojen katsotuin video

Videopalvelu YouTuben kaikkien aikojen katsotuimmaksi videoksi on noussut eteläkorealaisen Psyn Gangnam Style. Video on katsottu yli 803 miljoonaa kertaa.

viihde
Psy esittää Gangnam Style -kappalettaan Australian Sydneyssa
Eteläkorealainen popsensaatio Park Jae-Sang, eli Psy esitti Gangnam Style -kappalettaan Australian Sydneyssa lokakuussa.Greg Wood / AFP

Eteläkorealaisen popsensaation Psyn _Gangnam Style _-kappaleen musiikkivideo on noussut videopalvelu YouTuben kaikkien aikojen katsotuimmaksi videoksi. Video on katsottu yli 803 miljoonaa kertaa.

Psyn heinäkuussa julkaistun hittikappaleen video ohitti lauantaina suosiossa kanadalaisen poptähden Justin Bieberin Baby -kappaleen videon YouTuben kautta aikojen suosituimpana.

34-vuotiaan Psyn eli Park Jae-Sangin kappaleesta ja videolla esitettävästä "ratsastustanssista" on tullut maailmanlaajuinen hitti. Etelä-Korean pääkaupungin Soulin yläluokkaisen alueen luksuselämää kuvaava Gangnam Style on noussut listoille muun muassa Britanniassa ja Australiassa.

Musiikkivideolla esitettävä tanssihytkyntä muistuttaa hevosella ratsastamista ja tyyli on innostanut ihmisiä joukkotansseihin muun muassa Pariisissa ja Roomassa.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset